VT Wonen & Designbeurs 2015

Van 29 september tot en met vandaag 4 oktober kun je weer volop inspiratie opdoen op de VT Wonen & Designbeurs, voorheen de Woonbeurs. Uiteraard ben ik een kijkje gaan nemen en hoopte dit jaar weer eens aangenaam verrast te worden. Jammer wel dat er geen speciale vakdag meer was, aangezien je dan rustig en relaxed alles kunt bekijken in plaats van door de hordes mensen heen te moeten schuifelen. Maar goed, je kan niet alles hebben… 

 

Hier een kleine impressie van mijn persoonlijke favorieten. Wat me verraste, inspireerde en verwonderde. En vooral waar ik blij van werd. Inclusief hoge heb-factor 🙂

 

Met stip: de bijzondere eigenzinnige villa van Nanne Schuiveling. Een vleugje glamour, een vleugje humor, stijlvol, smaakvol en creatief. Overigens ook nog eens een hele leuke enthousiaste dame die haar eigen vernieuwende visie op wonen in samenwerking met diverse mooie merken presenteert. Een ronde bank, de cashew genoemd (haar lievelingsnoot) mooi van kleur, stof en vorm. Een open haard met een stalen hangende kast erboven, ontworpen in samenwerking met Boley. Het groene amorfe bad, de pelpinda genoemd, inclusief met vleesetende plant erboven. (Bloem & Groen Styling) Een prachtige marmeren wand (Revy Stone)  Een glamourous goudkleurig dressoir. Zwart-wit fruit behang in de keuken (Osborne & Little) Viltbehang met ronde (polkadot) gaten in de slaapkamer. Leren wanden en vloerdessins (Mustaers Leather)

Wat mij betreft; Christian Grey (Fifty shades of Grey interior) meets James Bond (Diamonds are forever John Lautner Elrod House)

 

vtwonen&designbeurs_nanne_schuiveling_stand

VT Wonen & Designbeurs Nanne Schuiveling

foto: Groen en Bloem Styling

 

vtwonen&designbeurs_mutsaers_leren_vloeren

VT Wonen & Designbeurs Nanne Schuiveling Mutsaers leather

 

 

vtwonen&designbeurs_nanne_schuiveling

VT Wonen & Designbeurs Nanne Schuiveling

foto: Groen en Bloem Styling

 

vtwonen&designbeurs_nanne_schuiveling_pelpinda_marmer_revy_stone

VT Wonen & Designbeurs Nanne Schuiveling pelpinda bad, marmer Revy Stone

 

 

vtwonen&designbeurs_nanne_schuiveling_osborne_little

VT Wonen & Designbeurs Nanne Schuiveling Osborne & Little behang

 

 

vtwonen&designbeurs_nanne_schuiveling_vilt_behang

VT Wonen& Designbeurs Nanne Schuiveling Vilt behang polkadots

 

Een meer dan welkome afwisseling tussen alle overvloed aan spullen (en mensen) is het paviljoen van Eigen Huis & Interieur en More Than Classic. Ontworpen door i29 Architects (Jasper Jansen en Jeroen Dellensen) Met een architectonische installatie creëerden zij een ruimtelijke pure ervaring die verrast en verwondert. Een oase van rust. Een plek voor reflexie en contemplatie. De ruimte moet ontdekt worden. In een ogenschijnlijk lege ruimte met mooie grote kleurvlakken (Flexa Let’s Colour collectie) zijn zes spiegelboxen geplaatst. Keuken, Kantoor, Hout-, Verf-, Behang- en Tegelkamer. Deze spiegelboxen (Homapal metaallaminaat van Baars & Bloemhoff) spelen met de perceptie en verbergen werelden die naar wonen verwijzen. De styling van de boxen is van Kamer 465.

 

 

vtwoen&desingbeurs_EH&I_MTC_paviljoen

VT Wonen & Designbeurs EH&I MTC paviljoen i29 Archtects

 

 

vtwonen&designbeurs_MTC_EH&I_i29_interior_architects

VT Wonen & Designbeurs MTC EH&I paviljoen i29 interior Architects

 

 

vtwonen&designbeurs_MTC_EH&I_spiegelbox_keuken

VT Wonen & Designbeurs Box 1 Keuken

 

De gele keuken is ontworpen door i29 van mdf en uitgevoerd door Kooijmans Interieurs. De keuken is geel gespoten door Meubelspuiterij Van der Wolf.

 

 

vtwonen&designbeurs_MTC_EH&I_spiegelbox_behangkamer

VT Wonen & designbeurs Box 4 Behangkamer

 

Behang: Studio Job. Pauw & papegaai: Luxury by Nature. Betonnen sidetable monkey: Jaime Hayon.

 

 

vtwonen&designbeurs_MTC_EH&I_spiegelbox_tegelkamer

VT Wonen & Designbeurs Box 5 Tegelkamer

 

 

vtwonen&designbeurs_MTC_EH&I_spiegelbox

VT Wonen & Designbeurs Box 5 Tegelkamer

 

Tegels Bardelli: Calore & Calore. Vlinderstolp: Luxury by Nature. Vergrootglasvaas Big Bloom: Charlie Guda, The Cottage Industry. Finn cabinet, staal :Klink.

 

EH&I heeft sinds een jaar ook haar eigen meubelcollectie. Samen met designmerken en producenten maken zij eigen meubels in vier verschillende sferen: Luxe, Blond, Vintage en Minimal. Een wonderschoon pastel kleurenpalet.

 

vtwonen&designbeurs_ EH&I _pastel_vintage_minimal

VT Wonen & Designbeurs EH&I collectie pastel vintage minimal

 

 

De Big Bubble handgeblazen glazen lampen van Alex de Witte. Op de Design District Vakbeurs in 2014 had ik hem al gespot (zie column DD2014 Stekmagazine) Op deze beurs een gekleurde editie van zijn lampen.

 

vtwonen&designbeurs_Alex_de_Witte_The_Big_Bubble Coloured_Edition_lampen

VT Wonen & Designbeurs Alex de Witte Big Bubble lampen

 

 

Watertanden bij HIFI Klubben met oorgasme garantie!  ik zelf ben al jaren fan van de unieke design Podspeakers van het Deense Scandyna. De legendarische MiniPod-luidspreker heeft inmiddels veel opvolgers gekregen, allemaal met een opvallend geluid en uiterlijk. De MiniPod is een designicoon geworden. De geschiedenis van Podspeakers begint in het Groot-Brittannië van de jaren 1990, toen een designteam de opdracht kreeg om een nieuwe en originele luidspreker te ontwikkelen die er goed uitzag, echt hifi-geluid had en betaalbaar was. Het resultaat was de MiniPod, een ontwerp waar inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Ik zelf heb witte Minipods. Ook inmiddels leverbaar in matte kleuren, met draadloze bluetooth technologie. Ook super hippe draaitafels met draaiplateaus van transparant acryl.

 

 

vtwonen&designbeurs_HIFI_Klubben_project debit carbon esprit DC draaitafel draaiplateau transparant acryl

VT Wonen & Designbeurs HiFi Klubben draaitafel

 

Gele draaitafel: project debit carbon esprit DC draaitafel met transparant acryl draaiplateau.

 

vtwonen&designbeurs_HIFI_Klubben_project RPM 1 carbon draaitafel

VT Wonen & Designbeurs HiFi Klubben draaitafel

 

Draaitafel: project RPM 1 carbon draaitafel

 

Solid Nature heeft prachtige natuurstenen. Wat overigens helemaal in de woontrend van 2016 past. Immers een revival van marmer en natuursteen is hot. Marmer, agaat (wat licht doorlaat) en ook edelstenen zoals onyx, die dan met epoxy worden opgevuld tot platen zijn letterlijk en figuurlijk juweeltjes. Op hun stand grote wanden van agaat met led licht erachter. De mogelijkheden zijn ongekend. Wat dacht je van een verlicht keukenblad? Solid Nature heeft al talloze design opdrachten op zijn naam staan.

 

 

vtwonen&designbeurs_solid_nature_agaat

VT Wonen & Designbeurs Solid Nature

 

Prachtig agaat natuursteen, lichtdoorlatend.

 

vtwonen&designbeurs_solid_nature_onyx

VT Wonen & Designbeurs Solid Nature onyx

 

Onyx: edelsteen , opgevuld met epoxy.

 

 

vtwonen&designbeurs_solid_nature_agaat_led_lichtwand

VT Wone & Designbeurs Solid Nature

Wanden van agaat, lichtdoorlatend met LED licht erachter.

 

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat. Zie contact

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.