Verf Trendkleur 2017

Verfkleur van het jaar 2017

 

Omstreeks Oktober (beter bekend als dé woonmaand) ben ik altijd reuze benieuwd welke nieuwe kleuren diverse verfmerken presenteren. En natuurlijk helemaal nieuwsgierig naar dé trendkleur van 2017. Zowel Flexa als Histor lanceren een kleur waar ‘je vele kanten mee op kan’. Oké, beetje vaag wel….

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_kleurenpalet

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_blauw_palet

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift blauw palet

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_blauwtonen

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift blauwtonen

 

 

https://youtu.be/18E0iT6uDg0

 

De Flexa  kleur van het jaar 2017 is Denim Drift.

‘Life in a new light’ is de overkoepelende trend. Een nieuwe kijk op het leven. Het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Persoonlijk word ik nou niet zo 1,2,3 heel erg enthousiast van deze nogal saaie vlakke kleur grijsblauw… In tegenstelling tot voorafgaande jaren. Zo was 2016 het jaar van Okergoud, één van mijn favoriete kleuren. En in 2015 had Copper Orange de hoofdrol! Ook zo’n fijne kleur. En laten we Teal, de kleur van 2014 niet vergeten!

 

Maar Denim Drift is een aangename tijdloze kleur met een veelzijdigheid in gebruik. Afhankelijk van hoe je het toepast ziet het er steeds weer anders uit ziet. In combinatie met andere kleuren krijgt Denim Drift wel een boost. Zoals in combinatie met vier onderliggende thema’s.

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_flexa

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift

 

 

 

 

New Romantiscm: deze stijl dompelt je in een wereld vol natuurlijke elementen en geeft een creatieve twist aan je interieur. Een eclectische Bohemienstijl. Vooral door combinaties met sterke donkere kleuren zoals onder andere Royal Intrigue, Oldtimer Rally ( groen) en Vintage Blue geven Denim Drift een fijne twist.

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_new_romanticism

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift New Romantism

 

 

The Working Home: relaxen en focussen tegelijk. De grenzen tussen privé en werk vervagen. Hoe bewaak je het evenwicht? We willen ons thuis voelen op de plek waar we werken en staan open voor nieuwe inspiratie om die ruimte te vullen. Met grijstinten, Retro Vibe Mosterd, Caramel Fudge oranje en diep Koningsrood.

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_the_working_home

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift The Working Home

 

 

Considered Luxury: een nieuwe manier van leven. Met meer waarde aan ervaringen dan aan bezittingen. Het gaat niet meer om het hebben maar om het ervaren. Een subtiele luxe, waarbij een bescheiden verrassing meer waard is dan een kast vol spullen. Wit en natureltinten sluiten hier mooi bij aan. Zachte neutrale en natuurlijke tinten zoals onder andere Stylish Pink (zacht roze) Pastel Taupe en Sandy Beach.

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_considered_luxury

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift Considered Luxury

 

 

Shared Individualism: een nieuw gemeenschapsgevoel en brede mix aan persoonlijkheden, leeftijden en ervaringen. Het palet vormt een familie van kleuren, waarbij frisse levendige kleuren staan voor jonge mensen. Doorleefde tinten als Denim Drift voor de ontwikkelde stijl van volwassenen. Een opgewekt speels kleurenpalet en ideaal om met elkaar van de gemeenschappelijke ruimte te kunnen genieten. Met felle en gedempte kleuren als Magic Forest (limoen) Sweet Desire (oud roze) , Beton (grijs) en Flower Bulb (koraal roze)

 

 

trendkleur_2017_denim_drift_shared_individualism

Trendkleur 2017 Flexa Denim Drift Shared Individualism

 

 

Nog even wachten (hopelijk in November) op hun prachtige boek ColourFutures 2017 (salontafel waardig) Altijd een feestje om het boek door te mogen bladeren, prachtig vormgegeven met oogstrelende mooi afgestemde kleurencombinaties & dito styling.

 

 

Kleurtesters

Geweldig leuk en handig zijn de Flexa Creations kleurtesters, uiteraard ook in de nieuwe trendkleur 2017 te verkrijgen. Een handige innovatieve mini-roller en tester in één om muurverf thuis uit te proberen. Verkrijgbaar in 72 varianten, slechts €1,99 per stuk. Twijfelen over een nieuwe kleur op die witte muur is dus echt niet meer nodig.

 

 

trendkleur_2017_flexa_kleurtesters

Trendkleur 2017 Flexa Creations Kleurtesters

 

 

 

trendkleur_2017_flexa_creations_kleurtesters

Trendkleur 2017 Flexa Creations Kleurtesters

 

 

Histor daarentegen brengt Dorade als kleur van 2017. Dorade is ook zo’n kleur met vele kanten. En wat mij betreft dus ook niet echt om meteen warm van te lopen helaas. Dorade past zich aan als een ware kameleon aan zijn omgeving. In combinatie met donkere, neutrale kleuren ervaar je hem als een warme violet-grijs. Naast wit en roze voelt Dorade als paars en in combinatie met poederkleuren ontstaat een stijlvol, sereen palet. De kleur Dorade is eigentijds, bescheiden, speels, kalm, uniek en elegant. De kleurtrends voor Histor komen voort uit een wereldwijd trendonderzoek dat ieder jaar wordt uitgevoerd door de kleurexperts van PPG. Er wordt naar maatschappelijke en culturele trends gekeken. Ook Histor heeft vier kleurtrends ontwikkeld. Zoals Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte. Met ieder zijn eigen afgestemde kleurenpalet.

 

 

trendkleur_2017_histor_trendkleur_dorade

Trendkleur 2017 Histor Dorade

 

 

trendkleur_2017_histor_dorade_tijdloos_elegant

Trendkleur 2017 Histor Dorade Tijdloos Elegant

 

 

Little Greene brengt na hun Grey en Blue collectie in de herfst van 2016 een nieuwe collectie genaamd Pink uit. Met maar liefst acht verwante tinten roze verf. Laat roze nou juist mijn lievelingskleur zijn. Tinten onder andere als Blush, Cape red, Carmine, Dorchester pink en Hortense. Allemaal mooi! Vanaf 21 september te koop. Zachte, subtiele tinten, die vrouwelijkheid en gevoeligheid uitstralen, maar ook krachtige, verleidelijke tinten. Pink is een limited edition kleurenkaart. Deze kleuren roze zijn tot eind januari 2017 verkrijgbaar. Met Pink toont Little Greene meteen haar steun aan Pink Ribbon. De hele maand oktober, de Borstkankermaand, wordt een deel van de verkopen van Pink aan Pink Ribbon gedoneerd. Om de nieuwe verfkleuren te begeleiden, lanceert Little Greene ook een nieuwe (roze) kleurstelling van het Paradise C 1940 behangpatroon.

 

 

trendkleur_2017_little_greene_carmine_pink

Trendkleur 2017 Little Greene Carmine Pink

 

 

trendkleur_2017_little_greene_dorchester_pink

Trendkleur 2017 Little Greene Dorchester Pink

 

 

trendkleur_2017_little_greene_pink

Trendkleur 2017 Little Greene Confetti Pink

 

 

trendkleur_2017_little_greene_paradise_pink

Trendkleur 2017 Little Greene Paradise Pink

 

 

trendkleur_2017_little_greene_behang

Trendkleur 2017 Little Greene Behang

 

 

Koop een kleurtester (of twee of drie) om uit te proberen. Gewoon doen op die saaie muur!

Want van

Kleur wordt je blij.

Kleur verbindt.

Kleur is emotie.

Kleur is fijn.

 

Have fun 🙂

 

Rosalisa

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.