Urban Art House

By Rosalisa

Oké, als fervent blogger loop ik een natuurlijk vreselijk achter de feiten aan, want er is al veel geschreven over het Engelse designers duo Jimmie Martin die hun exclusieve meubelstukken al vanaf begin april als een pop-up exposeren in de Urban Art House  Maar je hebt nog even, tot 30 juni kun je alsnog je slag slaan om hun handbeschilderde meubels te komen bewonderen of aan te schaffen van dit fameuze ontwerpersduo. 

 

Urban_Art_House

Urban Art House

Urban Art House

 

A Lot of Art is Boring

Deze week liep ik spontaan bij Urban Art House naar binnen, een prachtige open ruimte, zonovergoten met licht door de vele grote ramen rondom. En waar het ook nog eens heerlijk rook. Geen idee naar wat precies, maar het rook erg lekker. Jennifer van Tuyl, het creatieve brein achter Urban Art House heeft al diverse kunstprojecten en pop-up evenementen verzorgd. Deze hippe Gallery Store waar kunst, mode en design samenkomen, bevindt zich in hartje  Amsterdam in de Reguliersdwarsstraat 57 en aan het Geelvinckpleintje bij de Bloemenmarkt. En inderdaad: “a lot of Art is boring” maar hier is alles leuk!

 

Nanan

Gael Brienne aka Nanan (Lille, Frankrijk) is een veelzijdige beeldhouwer, schilder en fotograaf bekend om zijn ‘speelgoedkunst’. Nanan combineert moderne technologie met historisch erfgoed. Zijn serie beeldjes ‘Urban Lights’ zijn super cute, leuke robotachtige figuurtjes gemaakt van recycle vintage koplampen met een onderlijfje van hars. Zo heet de bruine versie Mazette en mijn favoriet is uiteraard een roze versie genaamd Bonnie. Deze kleine beeldjes/lampjes verpersoonlijken de hedendaagse mondiale stedelijke cultuur.

 

Urban_Art_House_Nanan

Urban Art House Nanan Mazette

Nanan Mazette

 

Urban_Art_House_Nanan_Bonnie

Urban Art House Nanan Bonnie

Nanan Bonnie

 

James Chiew

Naast het hotte designers duo Jimmie Martin, vindt je ook werk van de oorspronkelijk uit Singapore komende Rotterdammer James Chiew. Een veelzijdig autodidact met oog voor detail. Begonnen als pure hobby, startte hij in 2005 met fotografie. In 2009 begon James met het maken van illustraties, eerst voor de horecasector, en later voor galeries en tentoonstellingen. In 2013 werd één van James’ 3d-kunstwerken uitgekozen voor de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ in Paleis Het Loo en Soestdijk. Hij werd maar liefst geselecteerd uit 72 kunstenaars. Bovendien was hij de enige kunstenaar met een Aziatische achtergrond. Karakteristiek voor James zijn werk is de combinatie van analoge technieken (canvas, interieur producten en materialen) en digitale technieken (fotografie en design software). Hij experimenteert en combineert moeiteloos materialen zoals hout, bladgoud, verschillende soorten verf, synthetische materialen, epoxy of roestvrij staal tot een innovatief kunstwerk met een oriëntaals vleugje. Werken met een héle hoge hebfactor (althans voor mij)  zijn James zijn gouden Swarovski blingbling handgranaten en gouden AK47 geweren. Of 6 handgranaten op een rijtje in een perspex kastje met gekleurd LED licht eronder. Vraag me niet waar die fascinatie voor guns precies vandaan komt, maar ik word er altijd lichtelijk opgewonden van 🙂  Niet van normale guns, maar wel de blingbling versies ervan. Zo draag ik al jaren een zilveren ketting met pistool waarvan de loop zelfs draaibaar is. Ook briljant zijn de brandblussers in mat wit of zwart gespoten met een Chanel no.5 logo. Helaas voor mij zijn alle gouden handgranaten in perspex kastjes bestsellers gebleken en al uitverkocht. Ik ben fan van James! Ik wil alles!

 

Urban_Art_House_James_Chiew_Grenade_gold

Urban Art House James Chiew Grenade gold

James Chiew Grenade Gold

 

Urban_Art_House_James_Chiew_AK47

Urban Art House James Chiew AK47 gold

James Chiew AK47 Gold

 

Urban_Art_House_James_Chiew_grenade_6

Urban Art House James Chiew Grenade 6

James Chiew Grenade 6

 

Urban_Art_House_James_Chiew_Chanel_5_fire extinguisher

Urban Art House James Chiew Chanel no. 5 fire extinguisher

James Chiew Chanel no. 5 Fire Extinguisher

 

Urban_Art_House_James_Chiew_Colt_1911

Urban Art House James Chiew Colt 1911

James Chiew Colt 1911

 

Jimmie Martin

Dit hotte designers duo bestaat uit Jimmie Karsson en Martin Nihlmar, beter bekend als meubelontwerpers Jimmie Martin  Elk Jimmie Martin meubelstuk of object is handgeschilderd en de ontwerpen zijn een visueel spektakel door de unieke combinatie van urban invloeden en inspiratie uit de wereld van kunst, graffiti, mode en de welbekende Union Jack. Door de Engelse pers is Jimmie Martin vanwege hun extravagante Louis XlV ontwerpen (barokke stoeltjes met graffiti teksten en prints van honden, flamingo’s en vlinders) die een mix zijn van antiek Frans met een vleugje punk en rock ‘n’ roll, dan ook uitgeroepen tot “Rule Breakers” en “Risk Takers” op het gebied van interieur design. Hun werk wordt ook wel ‘Barok & Rock’ genoemd. Ook leuk, kussens van gepimpte bulldogs inclusief zonnebril & hippe halsketting of een serie van 3 losse kussens waarop elk deel één gedeelte van een hond geprint is.

 

Urban_Art_House_popup_Jimmie_Martin

Urban Art House Jimmie Martin Pop-up

Urban Art House Jimmie Martin Pop-up Expo

 

Urban_Art_House_Jimmie_Martin_weiner_dog_chairs

Urban Art House Jimmie Martin Weiner Dog Chairs

Jimmie Martin Weiner Dog Chairs

 

Urban_Art_House_Jimmie_Martin_butterfly_chair

Urban Art House Jimmie Martin Butterfly Chair

Jimmie Martin Butterfly Chair

 

Urban_Art_House_Jimmie_Martin_cushion

Urban Art House Jimmie Martin Cushion Bulldog

Jimmie Martin Bulldog  Cushion

 

Urban_Art_House_Jimmie_Martin_cushion_bulldog

Urban Art House Jimmie Martin Cushion Bulldog

Jimmie Martin Bulldog Cushion

 

Inmiddels wereldwijd bekend met royalty- en popsterklanten zoals the Prodigy, Kelly Osbourne, Jamie Oliver en Kylie Minogue om er maar een paar te noemen. Speciaal voor Jamie Oliver beschilderden zij een barokke fauteuil met het recept van mashed potato (aardappelpuree) Ook ontwierpen zij de legendarische gouden troon voor het optreden van Madonna tijdens de Super Bowl in 2012. Jimmie Martin Ltd. 77 Kensington Church Street, London

 

 

Jimmie_Martin_mashed_potatoe_chair

Urban Art House Jimmie Martin Mashed Potato

Jimmie Martin Mashed Potato Chair

 

Jimmie_Martin_white_leather_chair

Urban Art House Jimmie Martin Artist’s Chair

Jimmie Martin White leather Chair

 

Urban_Art_House_Steven_ Dobbin

Urban Art House Steven Dobbin

Steve Dobbin

 

Dus heb je een dagje vrij, ga dan zeker langs bij Urban Art House. Wat mij betreft een topgalerie met alleen maar leuke kunst waar je blij van wordt. Bij Urban Art House is ‘Art’ verre van ‘Boring.’

Have fun!

Rosalisa