Januari 2015: Trendy Pop-Uppen

18 jan 2015 Bureau RosalisaVilla In COLUMNS STEK Tags: ,

pop-up store
TRENDY POP-UPPEN
POP-UPPEN
Het fenomeen pop-up store bestaat al tientallen jaren. Was het tot voor kort toch nog iets onbekends voor velen, tegenwoordig pop-uppen wij er massaal vrolijk op los. Het is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Voorop lopen natuurlijk de grote steden, maar ook elders poppen concept stores als paddenstoelen uit de grond.
Een pop-up store is een winkel die onaangekondigd ineens in je eigen straat of om de hoek up-popt of pop-upt. Heel kort de aandacht van een breed publiek trekt en helaas tijdelijk is, want net zo plots als ze verschijnen duiken deze leuke adresjes ook weer onder. Zo zijn er tegenwoordig oneindig veel verschillende Pop-up varianten. 
-Winkels, -restaurants, -bars, -speciale events, -musea, -campagnes. Bedenk het maar!

Zoals een Pop-up Politiebureau, gewoon in een doodgewoon rijtjeshuis in Rotterdam. Geweldig initiatief! Namelijk maximale inzetbaarheid, makkelijk bereikbaar, direct contact, laagdrempelig en probleemoplossend. Of een Pop-up Clubhuis, bedacht door zorgverzekeraar Univé, midden op het Noordeinde in Den Haag. Het clubhuis heeft een laagdrempelige, huiskamerachtige invulling. Met doel dichtbij te zijn voor bestaande leden, in contact te komen met potentiële nieuwe leden en in gesprek te gaan met iedereen die belangstelling heeft in onderwerpen die te maken hebben met gezondheid.

ORIGINEEL EN VERRASSEND
Producten komen en gaan. Waarom zou dat ook niet kunnen met de winkels waarin ze verkocht worden? De huidige trend om tijdelijk een ruimte of pand in te zetten voor kortstondige promotie van een product aan de consument geeft een nieuwe ‘feel’ aan winkelen, aan de beleving van ons, de consument. Vaak wordt op een actuele, exclusieve en verrassende manier het product gepresenteerd, veel losser en vrijer als in een normale winkel. Dat is juist de charme ervan. Een Pop-Up Store wordt gecreëerd om kort en intensief op te vallen en biedt een geheel nieuwe ervaring. Hoe creatiever, hoe origineler, hoe dynamischer hoe leuker. Pop-up stores hebben hierdoor altijd een exclusief karakter.

WIN -WIN SITUATIE
Niet alleen dus voor ons, het winkelend publiek, is het een welkome afwisseling op de veelal saaie winkelstraat. Maar ook voor iedere kleine ondernemer of ontwerper is het de uitgelezen kans om hun product op een unieke originele manier te lanceren en bekend te maken aan een groter publiek. Voor online anonieme webwinkels is het ook een uitkomst, omdat zij zo een fysiek gezicht krijgen. Een ander voordeel is natuurlijk dat een pop-up store relatief goedkoop is. Je hebt geen torenhoge huren, je hoeft geen kapitalen neer te leggen aan de inrichting ervan. Vaak kun je voor een fijn prijsje een leegstaande ruimte tijdelijk huren. Ook door de crisis zijn verhuurders en eigenaars bereid om tijdelijk een lagere huur te vragen. Want winkelleegstand is nou eenmaal niet aantrekkelijk en staat gelijk aan achteruitgang.

THE POP-UP CLUB & MAKELAAR
Manna Stegeman,voorheen werkzaam als vastgoedmanager voor winkelverhuur, werd getriggerd bij het zien van zoveel leegstaande winkelpanden en het gemis aan creativiteit, om zelf iets nieuws te bedenken. Dat moet toch leuker en dynamischer kunnen, bedacht zij. Op eigen initiatief is zij de eerste Pop-Up makelaar van Nederland. Zij bemiddelt in te huur staande winkelpanden, die zij op creatieve wijze presenteert door ze in de spotlight te zetten en in een verrassende setting een waarde vermeerderende functie te geven. The Pop-Up Club is het creatieve zusje van de makelaar. De Club verzamelt de leukste pop-up stores voor jou in Nederland. En geeft tegelijkertijd zo extra traffic aan clubleden van The Pop-Up Club. Zij maken graag gebruik van de winkelruimte om tijdelijk hun merk, producten en of diensten te presenteren op top locaties. Tegelijkertijd is door alle clubleden een nieuw zakelijk netwerk ontstaan. Met tekstschrijvers, stylisten en andere creatievelingen die jou met een brainstormsessie op weg kunnen helpen om de perfecte Pop-Up store neer te zetten. Veel ontwerpers hebben een leuk idee maar weten niet precies hoe dat te realiseren. Wat is je doelgroep? Hoe pitch jij jezelf? Wil jij ook direct weten waar en wanneer pop-up stores door heel Nederland pop-uppen? Of wil je je (gratis) aanmelden als clublid? Kijk dan op de website of FB pagina van The Pop-Up Club: www.the-pop-up-club.nl
Een briljant initiatief! Ik ben fan!

FAVORIETE POP-UPS
Mijn favoriete pop-ups wil ik uiteraard graag met jullie delen, zij het niet dat ze waarschijnlijk alweer verdwenen zijn als je dit leest 🙂

1. een Pop-up restaurant voor honden: Royal Canin Cat & Dog Experience Center Kalverstraat in Amsterdam. Hier kun je met je trouwe viervoeter terecht voor informatie over verschillende rassen, voeding en gezondheid. In de weekenden zijn alleen plaatsen te reserveren voor honden. Omdat de meeste katten liever in hun eigen omgeving blijven is er speciaal voor hen een afhaaldienst: De ‘doggy bag’ voor katten. Eigenaren kunnen op reservering een maaltijd op maat afhalen. Voor zowel kat en hond wordt via een vraaggesprek met de eigenaar de perfecte voeding geselecteerd op basis van ras en soort, grootte, gewicht, leeftijd, levensstijl en eventuele gezondheidsproblemen. Love it!

2. HotPod Yoga Amsterdam: gelanceerd in London en nu voor het eerst in Amsterdam: hot yoga lessen in een tot 37 graden verwarmde cocoon achtige tent. Deze mobiele pod is snel op te blazen en af te breken en kan daardoor makkelijk worden opgezet op elke denkbeeldige locatie in de stad. Alleen je eigen handdoekje meenemen! And just go with the flow! De lessen zijn in het Engels en worden gegeven door één van de allerbeste yoga teachers: Mercedes Parellada.
Vanaf november 2014 in Club Lite en de Tolhuistuin in Noord. www.hotpodyoga.com

3. Jan Eef pop-up Store: op de Jan Evertsenstraat 4-8 Amsterdam. Shoppen voor unieke vintage maar ook nieuwe items. Wijntjes en sapjes drinken met vrienden of koffie met huisgemaakte taart. Mooie woonaccessoires van 22 jonge creatieve ondernemers. Kortom een multi culturele wereld van eten, koffie, lifestyle, fashion, kunst en vintage. Iedere donderdag organiseren ze een speciaal event. Met bites, drankjes en een DJ. Sowieso tot eind februari, en misschien nog wel langer.

4. Crazy Kreeft: pop-up restaurant Ferdinand Bolstraat [de Pijp] Amsterdam. Een bar & grill restaurant met een tropisch tintje. En ein-de-lijk betaalbaar kreeft eten! Voor €12,50 heb je al een halve kreeft! Geen liefhebber van kreeft? Geen nood, op de menukaart staan heel veel andere lekkere dingen: cocktails, crazy burger, rib-eye, garnalenbitterballen, kreeftenkroketjes, surf & turf, vegetarische ravioli’s en nog veel meer! Qua inrichting hebben ze flink hun best gedaan om je het tropische-witte-zandstrand-azuurblauwe-zee-gevoel te geven in plaats van koud Amsterdam. Kilo’s zand liggen binnen om dat gevoel te evenaren. www.crazykreeft.nl Fantastisch!

5.Gekaapt: een pop-up concept op de Bilderdijkstraat 131 Amsterdam. Gekaapt is een rondreizende conceptstore, met jonge ontwerpers, ondernemers en creatievelingen die steeds weer andere panden in Amsterdam zullen kapen voor een pop-up store. Gekaapt neemt je mee in een verassende wereld van art, design, interieur, kleding, koffie en vintage. Alle producten zijn duurzaam en worden met liefde voor het product gemaakt. www.gekaapt.nu .Vanaf oktober 2015 tot april 2015
Pop-up-ze in 2015!
Have fun! 🙂

Rosalisa

Sorry, the comment form is closed at this time.