Superchillen op een Elly Terapy Zitzak

Rosa Lisa ♥ Elly

 

Nóóit gedacht dat ik ooit nog eens een blog zou schrijven vanuit een zitzak. Echt werkelijk niemand die dat gaat geloven. Een week geleden ontving ik een mailtje met de vraag of ik een Terapy zitzak wilde uitproberen. En de rest is history. Zeg dus nooit nooit…. Dat blijkt nu maar weer eens

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs in je interieur

 

 

Flexibel meubelstuk

Een zitzak blijft natuurlijk toch gewoon een omhulsel gevuld met kunststof korrels die zich vormt naar het lichaam wanneer iemand erop gaat zitten of liggen. Qua design niet echt een hoogstandje zo’n vormeloze zak toch? Inmiddels zijn er zitzakken in alle soorten, maten, kleuren & met verschillende soorten vullingen. De afgelopen jaren heeft de zitzak weer een soort van revival beleefd. Bijna niet meer weg te denken op je dakterras, in het park of festival op een zwoele zomerse dag chillend met vrienden. Je hebt ze vooral voor buiten & zelfs voor op het water met hoezen van waterafstotend materiaal. Er zijn zelfs zitzakken voor huisdieren op de markt. Nou ja, hoe leuk! Maar het allerleukste aan zo’n zitzak is toch wel dat die flexibel is & je overal comfortabel kunt neer ploffen

 

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs in je interieur

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs in je interieur

 

 

Ongecompliceerd & onconventioneel

In de seventies werd de zitzak ontzettend populair bij de flowerpower generatie. Het was de tijd van peace & love, provo’s & hippies. Centraal stond het alternatieve denken. Communes, zogenaamde collectieve woonvormen in plaats van het traditionele gezin rezen als paddenstoelen de grond uit. Ook architecten & vormgevers sloegen een nieuwe alternatieve weg in & ontwikkelden andere ideeën op het gebied van wonen & interieur. In hun visie werd het wonen informeler, meer gericht op onderlinge communicatie. Zo ontstond een interieur waarin alle woonfuncties in één ruimte waren ondergebracht inclusief alternatieve meubels, waarvan de zitkuil  🙂 maar ook de zitzak een van de meest karakteristieke waren. Want een zitzak is & blijft ongecompliceerd in zijn vormgeving & onconventioneel.

 

 

Elly Terapy Zitzak

Oké, ik ben om! Ik wil ook zo’n revolutionair alternatief multifunctioneel ongecompliceerd vormloos wonderkussen, maar welke dan? Het blijven toch lelijke logge zakken, zeker voor binnen? Wie wil nou zo’n log groot kussen in de woonkamer? En toen was er Elly….

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak in mooie kleuren voor binnen in huis

Elly Terapy Zitzak in mooie kleuren passend in je interieur.

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak omgevormd tot stoel

Elly Terapy Zitzak in een vuistomdraai tot druppelvormige stoel gevormd

 

 

Ergonomisch

In de Terapy Elly zit je ongelofelijk comfi. Deze zitzak is licht, tijdloos & ja…heel goed te combineren in je interieur. Want Elly is allesbehalve een lompe zak. Deze eenpersoons zitzak oogt een stuk eleganter door haar kleinere formaat & is mega flexibel. In een handomdraai kun je deze zitzak in een druppelvorm plaatsen. Zo wordt de druk in je wervelkolom verlicht & kun je dus verantwoord ergonomisch in Elly wegzakken om te chillen of om je weer op te laden. Heerlijk om op te zitten of in te hangen, een Netflix serie te bingewatchen, in weg te dromen, een boekje in te lezen of je laatste Spotify Playlist af te luisteren. Daarnaast neemt de stof lichaamswarmte op & voelt Elly als een warme cocon. Door het ergonomisch comfort van de Terapy zitzak vormt Elly zich naar je lichaam zodat je voldoende ondersteuning in je rug krijgt. Door iets rechterop te gaan zitten heb je een actieve zithouding waar ook je rug heel fijn ondersteund wordt. Zo lekker! Verder is het omhulsel ook van een zachte duurzame rekbare katoenen stof gemaakt. De stof is zacht & aaibaar & dus niet van een stug canvas. Elly heeft een formaat van B80cm L100cm Hoogte 50cm Volume 320 liter. Alle Terapy zitzakken zijn gevuld met niet giftige, anti-allergeen & geurvrije EPS korrels. Bovendien duurzaam & recyclebaar. De korrels bevatten minder lucht, waardoor het volume langer wordt behouden & je dus niet na een tijdje met je bibs op de harde koude vloer zit. Ik heb gekozen voor de neutrale licht grijze versie, een mooie warme taupe achtige kleur die mooi past in mijn interieur. Bye bye lekkere bank, ik ben vanaf nu op Elly.

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak in je interieur

Elly Terapy Zitzak lichtgrijs in je interieur

 

 

Een nieuwe kleur

De hoezen zijn afritsbaar & gemakkelijk te wassen. Een vlekje meer of minder maakt niet uit want de buitenhoes rits je er gemakkelijk af om deze vervolgens op 30graden in de wasmachine te gooien. Ben je de kleur zat of heb je net je interieur een make-over gegeven? Dan bestel je gewoon een hoes in een nieuwe kleur. Bij Terapy kun je losse hoezen kopen in wel vijftien kleuren & een aantal special editions. Check ook even de Rainbow Classic.  Voor de hardcore fans zijn er ook nog verschillende accessoires verkrijgbaar zoals een extra arm of hoofdsteun die je er los op kunt leggen.

 

 

Elly_Terapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Terapy Elly Zitzak kleuren

Terapy Elly Zitzak diverse kleuren hoezen

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak Rainbow Classic

Elly Terapy Zitzak Rainbow Classic

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak met steun Uli armleuning

Elly Terapy Zitzak met steun Uli armleuning

 

 

Geschiedenis van de zitzak

Wist jij dat de zitzak een uit 1968 Italiaans ontwerp voor een zitmeubel is, uitgebracht door Zanotti? Ontworpen door maar liefst drie Italianen, Piero Gatti, Cesare Paolini & Franco Teodoro? Dit drietal kreeg de opdracht om een kunstzinnige stoel te ontwerpen. Aldus geschiedde & de Sacco, de zitzak, was een feit. Praktisch, stijlvol & anders dan alle andere stoelen. Vandaag de dag produceert Zanotti nog steeds de zitzak in zijn originele vorm.

 

 

Sacco

De oorspronkelijke zitzak genaamd Sacco zag er eigenlijk uit als lompe zak aardappelen & dus allesbehalve een design hoogstandje. Maar revolutionair & alternatief was het zeker. Want géén poten, géén zitting, géén rugleuning & geen enkele constructie maar wel gevuld met een speciaal soort schuim wat zich vormde naar de vorm van je lichaam wat het zitcomfort verbeterde. Een grote stap voorwaarts, zo vonden velen.

 

 

Elly_Tearapy_zitzak_druppelvormig_ergonomisch

Elly Terapy Zitzak leren label

Elly Terapy Zitzak leren label

 

De Terapy Elly zitzak is te koop voor €129. De verzendkosten zijn €10,95 & de zitzak komt in een hip ontworpen grote kartonnen doos. Een klein nadeel: je moet er wel voor thuis blijven want het past echt niet door je brievenbus 🙂 Maar elk nadeel heb se voordeel. Want ik sleep Elly nu al het hele huis door. Kom maar op winter!

Ps. dubbelklikken op de foto’s voor groot formaat

 

Have fun 🙂

Rosa Lisa

 

Sponsored Blog.

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.