ShowUp2017

By Rosalisa

Gisteren bezocht ik wederom de Home & Gifts vakbeurs ShowUP met de laatste trends op het gebied van eigentijdse woonaccessoires. Deze 2daagse vakbeurs vindt plaats in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Een mooi licht gebouw, overzichtelijk, ruimtelijk en stijlvol ingericht. Helaas miste ik de XL bank buiten….. Met inmiddels bijna 300 verschillende merken is ShowUp terecht een mooie mix van internationale namen, zelfstandige ontwerpers én startende labels. Dit jaar uitgebreid met een extra hal voor nog meer broodnodige inspiratie. Let wel: het is géén interieurbeurs, maar een accessoire beurs. Met een overdaad aan leuke papiertjes, printjes, kussentjes, plaids en gadgets. Aangezien mijn interieurhart toch altijd sneller gaat kloppen bij het spotten van nieuwe woon/ interieuritems, lag mijn focus stiekem meer hierop.

 

 

showup_rosalisavilla_expo_haarlemmermeer

Showup Expo Haarlemmermeer XL bank 2016

 

 

Madu-Madu 

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_madumadu_feather_mala

ShowUp Madumadu Feather Mala mini Mala

 

Vorig jaar heb ik ook al geschreven over deze 2 leuke dames, Linda en Jorinde, vriendinnen al vanaf 1992. Inmiddels 24 jaar vriendschap, levenservaring, 7 kinderen, 2 landen en een paar carrières verder. Linda woont en werkt op Bali met haar man en 4 dochters. Jorinde woont en werkt in Den Haag met man, dochter en 2 zoontjes. Fair Trade & Fair Made: Samen richten zij hun bedrijf Madumadu op. Madu betekent letterlijk ‘honing’. Madumadu staat voor schatjes, maar ook voor puur, robuust en ‘the good life’.

Beide dames produceren met hart en ziel en zijn trots deel uit te maken van het Bali Life Project. Hun houten Mala’s worden geregen door lokale Balinese vrouwen uit de sloppenwijken van Denpasar. Door deze vrouwen handwerk te laten verrichten verdienen ze een normaal salaris. Hiermee kunnen ze zichzelf en hun kinderen voedsel, medische voorzieningen, kleding, school en een betere toekomst geven. Het Bali Life Project steunt weduwen, verstoten moeders en kinderen door ze werk en scholing te bieden. Dit jaar hebben zij een aantal makers met naam en toenaam in het zonnetje gezet. Zo worden hun ontwerpen nog persoonlijker omdat je precies weet wie wat voor jou gemaakt heeft.

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_madumadu_mala

ShowUp Madumadu Bali Life Project

 

 

De Feather mala is nog steeds mijn favoriet. Een mooie houten veer aan een houten kralenketting als object aan je muur. Uiteraard handgemaakt en fairmade. De veer heeft een magische betekenis. Doorgaans staat de veer voor (goddelijke) wijsheid, verlichting of waarheid. Ook hun andere malas zoals de Love-, Peace- en Lucky Coin mala zijn mooie eerlijke unieke fairmade eyecatchers in ieders interieur. Ik heb deze afgelopen jaar in diverse interieurs toegepast. Dit jaar presenteren zij een aantal nieuwe ontwerpen in hun collectie zoals een indianen-, tree of life- en palmboom mala. Maar nog leuker vind ik persoonlijk de mini mala’s. Met deze kleine versies kun je een mooi stilleven aan de muur maken door ze speels te combineren.

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_madumadu_mala

ShowUp Madumadu Mala Compositie

 

 

AAI Made with Love 

 

Nog twee bijzondere dames. Annemarie en Sandra. Met wederom een prachtige sfeervolle stand. De inspiratie voor de ‘Aai made with love’ collectie is opgedaan tijdens een reis die Annemarie heeft gemaakt door Zuid Oost Azië en haar liefde voor vintage, rauwe en natuurlijke materialen. Aai (wat streling en liefkozing betekent) en ‘made with love’ (gemaakt met liefde) is de ziel van Aai. Inmiddels met diverse collecties met prachtige namen als Mekong Nights, Indochine Mornings, Vietnam Days en Vintage Noon. Handgeweven plaids, kussens en tapijten van jute en katoen. Alles collecties zijn uniek maar vullen elkaar qua sfeer en gevoel naadloos aan. Favoriet is een stone washed katoenen geprint kleed uit de Mekong Nights collectie. Verkrijgbaar in diverse blauw en grijstinten. Ik ben fan.

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_aaimadewithlove_tapijt

ShowUp Aai made with Love Tapijt Mekong Nights

 

 

Kitsch Kitchen 

 

Ook powervrouw Ingelies en zakelijk partner Hanneleen Straatemeier (2 zussen) van Kitsch Kitchen presenteren op de Showup beurs in een kleurrijke stand hun nieuwste collectie. Al ruim 20 jaar runnen beide vrouwen met succes Kitsch Kitchen met kleurrijke Mexicaans geïnspireerde items zoals plastic tafelzeil, deurjuwelen (vliegengordijnen) kleurrijke keukengadgets en unieke Mexicaanse Artesanias. Dit jaar presenteren zij een hun nieuwe lente/ zomercollectie met als thema Tropical Vibe met een vintage feel. Ook Frida Kahlo posters & kaarsjes (ontwerp van ondertekende) en een nieuwe serie van 6 bordjes met fruitige vormen en sappige kleuren (Elenea Boils) evenals een collectie van 4 bordjes Mr & Mrs, geïnspireerd op zwart wit foto’s van filmsterren uit de jaren dertig (Ingela P. Arrhenius)

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_kitschkitchen

ShowUp Kitsch Kitchen Tropical Vibe

 

 

showUp_rosalisaVilla_kitschkitchen

ShowUp Kitsch Kitchen Tropical Vibe

 

 

showup_rosalisaVilla_kitschkitchen_frida_kahlo_kaarsje

ShowUp Kitsch Kitchen Frida Kahlo kaarsje

 

 

Stooly 

 

Erg leuk vond ik het Franse bedrijf Stooly met hun collectie kartonnen meubels. Platte pakketjes vouw je uit als een harmonica (het karton is geplastificeerd) tot superleuke krukjes, poefs, bijzettafels en zelfs tot een 8 meter lange bank die als een S in de ruimte kunt plaatsen en waar maar liefst 7-8 personen op kunnen zitten. De bank is overigens in diverse afmetingen te koop. Le Mignon (3 meter 2-3 personen) Le Sympa (5 meter 4-5 personen) en Le Mega (8 meter 7-8 personen) Uiteraard met bijgeleverde ronde zitkussentjes. Met magneetjes zet je beide kanten stevig aan elkaar vast. Met een satijnen gestrikt lint als finishing touch. Ze kunnen tot 300 kg gewicht dragen, ook al zien ze er fragiel uit. Bij elk meubeltje kun je kiezen uit verschillende kleuren zittingen. Wil je een bijzettafel dan kun je een perspex plaat op het meubeltje plaatsen. Ze zijn nu leverbaar in 4 kleuren. Binnenkort nog 4 extra kleuren.

 

 

showup_rosalisaVilla_stooly_pouf

ShowUp Stooly Pouf

 

 

showUp_rosalisaVilla_stooly_bank_pakket

ShowUp Stooly Bank pakket

 

 

showup_rosalisaVilla_stooly_bank

ShowUp Stooly Bank

 

 

Showup_rosalisaVilla_stooly_bank

ShowUp Stooly Bank S-vorm

 

 

showup_rosalisaVilla_stooly_bijzet_tabouret

ShowUp Stooly Bijzettafel

 

 

Kreafunk 

 

Een gepassioneerd Deens hip design duo die de kloof tussen creativiteit en functionaliteit via hun ontwerpen (met een stedelijke vibe) willen overbruggen. Kreafunk werd in 2011 opgericht door twee vrienden. Denk aan headphones, speakers, chargers in de meest funky kleuren en stylish vormen. Funk up your Day!

aOwl is een coole speaker met Bluetooth. Met één enkele klik kun je je smartphone aan de speaker aansluiten. Niets geen blikkerig- maar een vol geluid. Alle draadloze speakers hebben een hippe vormgeving, met een retro feel. Maar de uil is mijn favoriet. De goudkleurige ogen zijn de speakers. Ondanks het kleine formaat is het geluid fantastisch. De uil wordt verkocht in een houten doos in de vorm van een vogelkooitje. Hoe leuk is dat! De afmetingen zijn 18x12x16 cm. En niet onbelangrijk: ook verkrijgbaar in een bleekroze. Hebben!

 

 

showup_rosalisaVilla_kreafunk_aowl_speaker

ShowUp Kreafunk aOwl Bluetooth Speaker

 

 

showup_rosalisaVilla_kreafunk_aowl_speaker

ShowUp Kreafunk aOwl Bluetooth Speaker

 

 

showup_rosalisaVilla_kreafunk_aowl_speaker_wooden_box

ShowUp Kreafunk aOwl Speaker Wooden Box Vogelkooitje

 

 

Notre Monde

 

Notre Monde is een Belgisch bedrijf dat een subtiele collectie presenteert van dienbladen annex spiegels annex meubels waar de luxe vanaf spat. Het merk werd opgericht in 1997 door Dawn Switzer, een Amerikaanse kunstenares en designer. Elk blad van gespiegeld glas wordt met de hand gemaakt inclusief een handtekening om zijn authenticiteit te waarborgen. De luxe en finesse die het uitstraalt maakt dat het in elk interieur past. Spiegels om op te hangen maar evengoed om als dienblad te gebruiken. Doordat elk spiegelblad van deze serie met de hand is gemaakt heeft het een eigen unieke uitstraling. Je kunt het spiegelblad apart kopen en als dienblad gebruiken maar je kunt het ook combineren met een op maat gemaakt zwart stalen onderstel en dan heb je een salon- of bijzettafel. Nog leuker: combineer 2 of meerdere dienbladen met elkaar. Verschillend in formaat blad en hoogte onderstel, maak je zo je eigen unieke salontafel combinatie! Prachtig is de Bronze slice Mirror, een beeld van een doorgesneden boom op een spiegel. Het grootste blad meet 62cm, het kleinste 49cm.

 

 

showup_rosalisaVilla_notre_monde_mirror_tray

ShowUp Notre Monde Mirror  Table Tray

 

 

showup_rosalisaVilla_mirror_tray_table

ShowUp Notre Monde Spiegel Dienblad Bijzettafel

 

 

showup_rosalisaVilla_notre_monde_mirror_tray_tables

ShowUp Notre Monde Spiegel Bijzettafel Dienblad

 

 

showUp_rosalisaVilla_notre_monde_mirror_table_tray

ShowUp Notre Monde Spiegel Dienblad

 

NeXtime

 

Als laatste de Doggy tafellamp ontworpen door Philipp Bruni voor Sompex. Vraag me toch af wie nou eerst was: Jeff Koons met zijn Balloon Dog uit de begin negentiger jaren of Philipp Bruni? Evengoed leuk! Ook hippe neon lichtobjecten op een zwarte voet zoals een cactus. palmboom, wolkje of flamingo. Verkrijgbaar in 2 verschillende afmetingen én voor een leuk prijsje.

 

 

showup_rosalisaVilla_nextime_doggylamp

ShowUp NeXtime Doggy Tafellamp

 

 

ShowUp_rosalisaVilla_Jeff_Koons_balloon_dog

ShowUp Jeff Koons Balloon Dog

 

 

showUp_rosalisaVilla_nextime_neon_palmboom_flamingo

ShowUp NeXtime Neon Palmboom Flamingo

 

 

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat.

 

Rosalisa