ShowUp

Afgelopen week bezocht ik weer de Home & Gift vakbeurs ShowUp met de laatste trends op het gebied van eigentijdse woonaccessoires. Deze 8e vakbeurs werd wederom gehouden in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.  Een waanzinnig mooi licht en ruim gebouw, overzichtelijk en stijlvol ingericht (hoe leuk en gedurfd een wit tapijt bij binnenkomst ondanks de regen) Let wel: het is géén interieurbeurs maar een accessoirebeurs. Met werkelijk een overdaad aan leuke papiertjes, printjes, kussentjes, plaids en glaswerk. Aangezien mijn interieurhart toch altijd sneller gaat kloppen bij het zien van nieuwe woon/ interieur accessoires, lag mijn focus stiekem meer hierop dan op alle handgeschepte papiertjes, schriftjes en posters. 

Toegegeven ik moest er even inkomen. Maar vond deze editie van ShowUp eigenlijk wel de leukste tot nu toe. Natuurlijk zag je veel van hetzelfde, maar gelukkig ook nieuwe verrassende dingen. Wat betreft woon/ interieur items was de beurs dit jaar goed vertegenwoordigd. Uiteraard is dé trend ook op deze accessoirebeurs veel recycled, natuurlijke materialen, fairtrade en fairmade. Ook steeds meer jonge bedrijfjes die inspringen op deze trend en er hun eigen draai aangeven. Handwerk, puur en eerlijke materialen staan nog steeds hoog in het vaandel. Een win-win situatie voor zowel de ontwerpers als de locals, die de producten maken en er (terecht) van mee profiteren.

 

GIRLPOWER/ WOMEN RULE THE WORLD

 

Madu-Madu 

Twee leuke dames, Linda en Jorinde, vriendinnen en studiegenoten al vanaf 1992. Inmiddels zijn ze 23 jaar vriendschap, levenservaring, 7 kinderen, 2 landen en een paar carrières verder. Linda woont en werkt op Bali met haar man en 4 dochters. Jorinde woont en werkt in Den Haag met haar man, 1 dochter en 2 zoontjes. Fair Trade & Fair Made: Samen richten zij hun bedrijf op Madumadu. Madu betekent letterlijk ‘honing’. Madumadu staat voor schatjes, maar ook voor puur, robuust en ‘the good life’.

De dames produceren met hart en ziel en zijn trots deel uit te maken van het Bali Life Project! Hun houten Mala’s worden geregen door vrouwen van het Bali Life Project. Door deze vrouwen handwerk te laten verrichten verdienen ze een normaal salaris. Hiermee kunnen ze zichzelf en hun kinderen voedsel, medische voorzieningen, kleding, school en een betere toekomst geven! Het Bali Life Project steunt weduwen en verstoten moeders en kinderen door ze werk en scholing te bieden. Madu-madu heeft prachtige foto’s van hun project in Bali.

 

 

madu-madu_jorinde_linda

Madu-madu Jorinde & Linda

 

Feather Mala: mijn favoriet. Een mooie houten veer aan een houten kralenketting als object aan de muur. Uiteraard handgemaakt en fairmade. het gebrande hout heeft een mooie diepgang, waardoor deze veer echt opvalt aan je muur. De veer heeft een magische betekenis: in veel culturen komt de veer als symbool voor. Doorgaans staat de veer voor (goddelijke) wijsheid, verlichting of waarheid. Wie wil er nou niet zo’n veer? Naast deze stoere houten veer, zijn ook de zogenaamde Love- Peace- en Lucky coin Mala eerlijke unieke fairmade eye catchers in ieders interieur. Hebben!

 

 

madu-madu_feather_mala (2)

madu-madu feather mala

 

 

Madu-madu_malas

madu-madu feather, love, lucky coin mala

 

 

AAI Made with Love 

Nog twee bijzondere dames. Annemarie en Sandra. De inspiratie voor de ‘Aai made with love’ collectie is opgedaan tijdens een reis die Annemarie heeft gemaakt door Zuid Oost Azie en haar liefde voor vintage, rauwe en natuurlijke materialen. Aai (wat streling en liefkozing betekent ) en ‘made with love’ (gemaakt met liefde) is de ziel van Aai. Collecties met prachtige namen als Mekong Nights, Indochine Mornings, Vietnam Days en Vintage Noon. Handgeweven plaids, kussens en tapijten van jute. Een ingetogen en vervlogen kleurenpalet. Ik ben fan.

 

 

aai_made_with_love

Aai made with Love

 

 

Household Hardware 

Wederom een dame naar mijn hart: Anke van der Pluijm met een voorliefde voor de pure schoonheid en ongereptheid van Marokko. Als een ware hippie reed zij met een auto volgeladen met mooie spulletjes, theetjes en kruiden weer terug naar Amsterdam waar ze in minder dan een half uur haar hele auto leegverkocht. Household hardware was geboren. Naast haar rubberen manden, schalen en krukjes presenteert zij op deze beurs haar fameuze loungekussens, maar dit keer in Afrikaanse Vlisco prints, kleurrijk, druk en fantasievol.

 

 

householdhardware_vlsco_prints

Household hardware African lounge cushions

 

 

Householdhardware_printed_cotton-_ounge_mattresses

Householdhardware Vlisco fabrics

 

 

Goround 

Marion Streng, één van de eigenaresses van Go’round is een dame die al jaren lang een uniek interieurlabel heeft. De Go’round stijl is informeel en fris. Zij proberen hun collectie zoveel mogelijk zelf vorm te geven en te ontwikkelen. Ver weg maar ook dichtbij. Ieder seizoen verandert de collectie maar blijft herkenbaar als de losse ongedwongen Go’round sfeer. Kussens, plaids, lampen, krukjes, tafeltjes, tassen, stoelen etc.

 

 

goround

Goround

 

 

Kitsch Kitchen 

Ook de dames Ingelies en Hanneleen Straatemeier (2 zussen) van Kitsch Kitchen presenteren op de Showup beurs in een kleurrijke stand hun nieuwste collectie. Al ruim 20 jaar runt  powervrouw Ingelies samen met haar zus met succes Kitsch Kitchen. Een stukje Zuid Amerika in Nederland.  Met kleurrijke Mexicaans geïnspireerde items zoals plastic tafelzeil, -(fiets)tassen, vliegengordijnen, keukengadgets en unieke Mexicaanse Artesania’s. Nieuw zijn de plastic geprinte regenpakken ( tja, we wonen nou eenmaal in Nederland ) keramiek zwaantjes en een uitstapje naar het Oosten: Chinese hanglampen.

 

 

kitsch_kitchen_lampion

Kitsch Kitchen

 

 

Club Geluk 

Twee gezellige dames, Marieke Voorsluijs en Barbara Lohnen breien met gemak de meest bizarre leuke fantasievolle breisels die jij je maar kunt voorstellen. Club Geluk genaamd. Ze werken in opdracht voor oa. HEMA en de Volkskrant. Wat dacht je van oesters, een omgevallen glas rode wijn, een stuk ham, een kaasplateau, Tony’s chocolate, hamburgers, een half opgebrande sigaret, geborduurde vergieten, gehaakte asbakken of gebreide huishoudelijke apparaten? Het zijn allemaal instant geluksopwekkers. Ik vind echt alles te leuk ! Hun doe-het-zelf breiboek ’Club Geluk en het geheim van de gebreide ham’ is een must als je ook zo wilt leren breien. De dames hebben ook een hilarische sexy mannen kalender uitgegeven, met divers hunks in gebreide onderbroeken. De dames geven ook workshops, dus….?

 

 

club_geluk

Club Geluk

 

 

club_geluk_kalender

Club Geluk brei boek en kalender

 

 

club_geluk_kaaspalteau_breisel

Club Geluk breisels kaasplateau, hamburger

 

 

club_geluk_oester_bresisels

Club geluk breisels oesters, tony’s  chocolate

 

Story Tiles 

Beeldend kunstenaar Marga van Oers (1986) geeft oude tegels een nieuw leven met haar unieke, gedetailleerde en humoristische collages. Elke tegel van StoryTiles vertelt een eigen verhaal en zijn gebaseerd op de Hollandse Witjes. De tegeltjes worden in Nederland geproduceerd en zijn op ambachtelijke wijze gebakken.

 

 

Story_Tiles_Tock-Tock-whos-there

Story Tiles tock tock who’s there

 

 

Story_Tiles_Swan-Lake

Story Tiles Swan Lake

 

 

Linda Nieuwstad 

Linda Nieuwstad (1974) heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als maker van weelderige monumentale bloemstillevens gemaakt van uitgesproken industriële materialen als plastic, textiel, schuimrubber, pvc en staal, in een formaat dat een gemiddeld standbeeld van voorname staatsmannen overtreft. Het bezorgt de kijker een gevoel dat het midden houdt tussen ‘bevreemdend’ en ‘overweldigend’. De onderliggende symboliek van de afzonderlijke bloemen is voor Nieuwstad van minder belang dan de algemene betekenis van een bloemstuk als blijk van vreugde of medeleven. Wat haar aanspreekt in de bloem is de onlosmakelijke verbintenis tussen schoonheid en kwetsbaarheid.  Na een studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht, koos Linda in 2001 voor de kunst. Over haar eindexamenexpositie werd lovend geschreven in de Volkskrant. Linda Nieuwstad exposeert veelvuldig in Nederland, geeft workshops en lezingen en maakt werk in opdracht.

 

linda_nieuwstad

Linda Nieuwstad bloemsculptuur

 

Nog een aantal impressies:

 

 

royal_delft

Royal Delft

 

 

lino_et_le_marinier_poppen

Lino et le Marinier Jimmy Hendrix Obama & Michael Jackson

 

 

lino_et_le_marinier

Lino et le Marinier Dali, Frida Kahlo Princess Kate & Prince William

 

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis?

Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieuradvies op maat.

 

Rosalisa

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.