Pudding: een sensuele & zondige expositie

ArtDeli…

is een kunstgalerij en restaurant ineen. Eigenaren Jessica Voorwinde (kunsthistorica, werkte voor het Nederlandse design duo Scholten & Baijings en fashion duo Viktor & Rolf) en Bram Claassen (voormalig Head of Brand image bij Viktor & Rolf) combineren kunst, design en eten in een statig monumentaal pand uit 1896 aan het Rokin.  Oorspronkelijk was dit het voormalige kantoor en magazijn van de Amsterdamse tabaksavonturier Brusse. Met diverse kamers waar je doorheen kunt dolen, waar je kunt zitten, eten en/of drinken en naar kunst kunt kijken. ‘Culture bites’ dus, eten en drinken terwijl je kijkt naar de collecties van beginnende artiesten.

 

Naast de vaste collectie, heeft ArtDeli elke twee maanden een nieuwe expositie waarin het werk van jonge kunstenaars wordt tentoongesteld, uitgezocht door gastcuratoren. “Met gastcuratoren weten we zeker dat we niet alleen onze eigen smaak tentoonstellen, maar elke keer iets nieuws laten zien” De exposities zijn rondom een bepaald thema. Zo was het eerste thema De Stille Kracht en vanaf vandaag donderdag 30 juni tot 27 augustus is er een tweede tentoonstelling met als thema Pudding: een vieze, smakelijke en sensuele expositie. Een tentoonstelling waarvan je honger krijgt  (of juist niet) Artdeli heeft voor de gelegenheid een aangepast menu.

 

 

Pudding_Jelly_green

Pudding: Jelly green

 

Pudding_Jelly

Pudding: Jelly blue

 

Pudding

 

Wie heeft er nou geen associaties met pudding? Herinneringen uit je kindertijd, wie herinnert zich nou niet oma’s chocoladepudding of de hilarisch bibberende doorzichtige onnatuurlijk gekleurde gelatinepuddingen? De reacties zijn vaak fysiek en meer zintuiglijk want pudding is misschien iets alledaags, maar kan ook tot de verbeelding spreken. Maar pudding kan ook naar iets anders verwijzen: In Engeland is pudding juist niet een zoet toetje maar een hartig gerecht, gemaakt van vlees en deeg (de zg. breadpudding – bloedworst) afgeleid van het franse woord boudin (worst) Zoals Maroesjka Verhagen’s kunstwerk: worsten en hammen die boven de keuken hangen.

 

Pudding_Gijs_Assmann

Pudding: Gijs Assmann Vanitas

 

Pudding_Hans_Hovy

Pudding Hans Hovy. Wit albast & roze speksteen

 

Expositie

 

Bram Claassen, artistiek directeur van Artdeli benaderde voor de expositie Hester Alberdingk Thijm, directeur van de kunstcollectie van Akzo Nobel. Zij ging met drie assistent curatoren Liza Nijhuis, Lucie van Eugen en Cato Isabelle van Schaik aan de slag om een vieze, smakelijk en sensuele tentoonstelling te maken. Kunst is namelijk niet alleen maar goed of slecht maar kan ook lekker zijn, aldus Hester Alberdingk Thijm. Lekker als sensueel of lekker als mierzoet, of lekker als vies.

 

Pudding_Scheltens_Abbenes_Soap_Bars

Pudding Scheltens & Abbenes: Soap bars

 

Pudding_Sylvia_Zijlmans_Whatgoesup

Pudding: Sylvia Zijlmans. What goes up…

 

Pudding_Gabrielle_Meyer_Florine

Pudding Gabrielle Meyer Florine

 

“The proof of the Pudding is in the eating” 

 

Net als bij het maken van een pudding, worden in deze expositie verschillende ingrediënten met elkaar vermengd tot een nieuw geheel: een wellustige combinatie van kunstwerken in uiteenlopende vormen, media en materialen. Dus ervaar wat pudding allemaal kan zijn. Van glibberige mierzoete jelly puddinkjes tot vieze slijmerige slakken. Van een zoete carrousel tot glibberige blote borsten. Een vreemde expositie die speels oppervlakkig, industrieel maar ook organisch, synthetisch en visceraal ( met betrekking tot de ingewanden) kan zijn. Met objecten en installaties, foto’s, twee- of driedimensionaal, aaibaar, glibberig, clean en smerig: een wereld vol tegenstellingen, vol oordelen en onbewuste driften. Een gevecht tussen je verstand en je onbewuste verlangens.

 

 

Pudding_Ulrike_Rehm_carrousel

Pudding Ulrike Rehm Carrousel

 

Pudding_Margriet_van_Breevoort_Little_Bug

Pudding Margriet van Breevoort Little Bug

 

Pudding_Tanja_Smeets_Silent_Runner

Pudding Tanja Smeets Silent Runner

 

 

Kunstenaars

 

Gijs Assmann, Tim Ayres, Margriet van Breevoort, Marcel van Eeden, Helen Frik, Danielle Hoogendoorn, Hans Hovy, Paul Kooiker, Jeroen Kuster, Gabrielle Meijer, Ulrike Rehm, Thomas Rentmeister, Wouter van Riessen, Nicholas Riis, Rosie Roelofs, Daphne Rosenthal, Maurice Scheltens, Liesbeth Abbenes, Tanja Smeets, Jt Smts, Maroesjka Verhagen, Sylvie Zijlmans

 

Pudding_Nicolas_Riis_Noodledepoodles

Pudding Nicolas Riis Noodle de Poodles

 

Pudding_Nicolas_Riis

Pudding Nicolas Riis I am a little bean, you know what I mean

 

Laat je inspireren & zintuiglijk verrassen bij Artdeli. Een heuse aanwinst voor de stad!

 

Have fun 🙂

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.