Nieuwsbrief 17

20 nov 2013 Bureau RosalisaVilla In NIEUWSBRIEVEN

Allereerst welkom alle nieuwe abonnees!

Op de Facebook pagina RosalisaVilla post ik bijna dagelijks alle tussentijdse updates, inspiratie & hot tips. Dus mocht je het leuk vinden om alles bij te houden, geef een like-je op de RosalisaVilla pagina & dan blijf je overal van op de hoogte. RosalisaVilla twittert er ook vrolijk op los @RosalisaVilla. Op Pinterest deelt Rosalisavilla haar collectie borden vol inspiratie.

Dank jullie wel voor alle berichtjes in mijn gastenboek op mijn mooie nieuwe website! Helaas, vanwege een hoop spam, is mijn gastenboek een tijd offline geweest, maar inmiddels heb ik een nieuw ‘spam-vrij’ gastenboek. Dus leuk als jullie een berichtje willen achter laten! Aan een lekker muziekje op de achtergrond wordt nog gewerkt.

Inmiddels ben ik sinds 5 maanden de vaste columniste van Stek.

Stek Magazine is een GRATIS interactief magazine boordevol informatie en inspiratie over wonen. Download Stek Magazine voor iPad of iPhone: http://appstore.com/stekwoonandlifestylemagazine of voor Android in Google Play:http://goo.gl/NZU0u  1 december komt de kersteditie uit & ik praat je bij over de etiquette [1940] ‘hoe het eigenlijk heurt’.

Het project Café Kiebêrt [ Marathonweg 2 Amsterdam] is eindelijk afgerond. Mijn allereerste horeca project! Afgelopen 15 november was de officiële feestelijke opening. Dus kom allemaal een drankje doen & een kijkje nemen hoe het geworden is. Het interieur concept heb ik samen met Jochem Havermans ontworpen. Café Kiebêrt is een gezellige kroeg, bar & restaurant. Kiebêrt was een Amsterdamse banketbakker die ruim een halve eeuw geleden op de Marathonweg zetelde. En nu, anno 2013, zit er dus café Kiebêrt met jonge nieuwe enthousiaste eigenaren. Foto’s van het hele project zijn te bewonderen op mijn website www.rosalisaVilla.com

De totale ruimte bedraagt 185 m² [ex toiletten & keuken] Door de hele ruimte heen ligt een houten verouderde visgraat vloer, die meteen de sfeer al neerzet. Het centrale gedeelte is de bar. Links ervan zit een sfeervol restaurant & rechts van de bar een knusse leeshoek & lounge. Het kleurenplan is uitgesproken & mooi op elkaar afgestemd. Accentkleuren als mosterdgeel, teal blauw, vijg [paars] geven de ruimte sfeer. Deze kleuren komen subtiel terug door de hele ruimte. Licht- en middengrijs geven de ruimte rust. Alle lampen in de hele ruimte zijn mat zwart met een koper/ brons accent.

 

Restaurant

Echte eyecatchers zijn de handgemaakte Art Deco kroonluchter in het restaurant, prachtig vogel behang op het plafond & de panna leren banken tegen de mosterdgele lange muur. Boven de banken hangen speelse mat zwarte  wandlampjes. De houten thonet stoeltjes hebben armleuningen & een teal blauw fluwelen zitting met koperen nageltjes. Het restaurant is af te scheiden met een fluwelen teal blauw gordijn met grote koperkleurige ringen & een leren band.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounge

Rechts van de bar ga je naar de lounge. Een knusse ruimte met een over de top ‘foute’ barok bank, poefjes & een schemerlamp met jachttafereel. Een ruimte waar je heerlijk kunt loungen & tv. kunt kijken. Een prachtige op maat gemaakte open boekenkast staat tegen de teal blauwe muur. Gevuld met boeken zoals de encyclopedie voor de huisvrouw, Amsterdamse foto- & prentenboeken & diverse spelletjes. De eyecatcher hier is een wandvullende blow-up van een historische zwart-wit foto van een Parijs café waar op de voorgrond een dansend paar te zien is. Deze foto was mijn uitgangspunt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leeshoek

Rechts van de bar is de leeshoek. Een lange tafel tegen een mosterdgele muur waar je heerlijk kunt lezen of aan kunt werken op je laptop. Tegenover de leestafel ‘een Wall of Fame’. Met oude houten ovalen spiegels & diverse zwart wit foto’s van de oude- [ Kiebêrt] & de nieuwe eigenaars. Boven de leestafel hangen 2 gigantische bronskleurige lampen, dezelfde lampen als boven de bar. De deur naast de leestafel is getransformeerd tot lees rek, met houten bakken voor tijdschriften & een koperen stang om kranten aan te hangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bar

De grote centrale ruimte is de bar. Een prachtige immens lange bar met vijgkleurige houten lambrisering. Boven de bar hangen 5 grote stoere bronskleurige barlampen.De grote pilaar die deels de bar raakt, heeft dezelfde vijg kleurige lambrisering en dient tevens als statafel. Aan de bar & pilaar hangen koperkleurige tassenhaken. [altijd fijn voor de handtassen J] Op de pilaar 2 grote bronskleurige spiegels waar de ‘specials’ opgeschreven kunnen worden. Deze spiegelplaten geven de ruimte extra diepte & ruimtelijkheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

 

Door de barruimte heen staan dezelfde tafeltjes & thonet stoeltjes als in het restaurant. Hier zonder armleuning & fluwelen bekleding. Ook een antieke ronde wortelnoten tafel met gehaakte witte kleedjes erop & koperen kandelaars voor de nostalgische feel. De wauw factor in de barruimte is de New York Ceiling wand met copper penny panelen. Normaliter worden deze panelen gebruikt voor op het plafond, maar ik heb gekozen om deze op een prominent, in het oog springende wand te plaatsen. De ‘koperkleurige’ wand wordt ook nog eens subtiel uitverlicht door 3 porseleinen zwarte spotjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dus, gedurende de donkere wintermaanden hoef je niet alleen onder je fleece dekentje op de bank te hangen, maar kun je heerlijk vertoeven in Café Kiebêrt. www.cafekiebert.nl

Laat me weten hoe jullie het vinden!

Laat je inspireren!

Have fun  🙂

Rosalisa

 

Sorry, the comment form is closed at this time.