Nieuwsbrief 16

By Rosalisa

Allereerst welkom alle nieuwe abonnees!

Op de Facebook pagina RosalisaVilla post ik bijna dagelijks alle tussentijdse updates, inspiratie & hot tips. Dus mocht je het leuk vinden om alles bij te houden, geef een like-je op de RosalisaVilla pagina & dan blijf je overal van op de hoogte. RosalisaVilla twittert er ook vrolijk op los! @RosalisaVilla. Ook gebruikt Rosalisavilla Pinterest.

Dank jullie wel voor alle berichtjes in mijn gastenboek op mijn mooie nieuwe website! In de tussentijd heb ik al weer wat updates geplaatst van mijn laatste projecten. Aan een lekker muziekje op de achtergrond wordt nog gewerkt.

Het project in Utrecht is eindelijk afgerond. In 2011 begonnen met een gigantische verbouwing & uitbreiding van de hele benedenverdieping met als resultaat een heerlijk ingericht comfortabel woonhuis in 2013. De wens van de bewoners was om een ruimte te creëren die rust & licht uitstraalde. Maar die tegelijkertijd  modern, behaaglijk & comfortabel was. In Juli 2011 heb ik mijn ontwerpplan gepresenteerd en daarna zijn we begonnen met alles te realiseren.

Allereerst een gewaagd kleurenplan. Ondanks het feit dat de bewoners eigenlijk alleen maar witte muren waren gewend & huiverig waren dat het allemaal veel te donker zou worden, hebben ze mij het vertrouwen gegeven om de nieuwe witte lichte ruimte te transformeren tot een intieme mooie rustige sfeer, zonder dat het donker oogt. Kleuren als Flexa Betongrijs [lichtgrijs]  Lei [antraciet]  Boetseerklei [warm groen] Bonsai [donkergroen] & Waardevol [donkerbruin] met als accentkleur Retro Vibe [kerrie] geven de ruimte een intieme, rustige uitstraling. Mede door het gebruik van mooie pure materialen zoals hout, wol, beton, leer & suède krijgt de ruimte een stoere, moderne, naturel look.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De wit houten meubels zoals de vitrinekast & klepbank komen prachtig uit tegen de donkere muren. Mijn ‘knipoog’ is de accentkleur kerrie [ achterwand vitrinekast] & het IXXI schilderij van het Melkmeisje [Johannes Vermeer] in de keuken, de hippe Ferm Living kussentjes op de banken & een vogelkooitje muursticker boven de schouw.

In de aanbouw is een comfortabele zit- loungehoek / tv. hoek gecreëerd. In het middenstuk tegenover de open keuken een grote houten eettafel met klepbank & ribstoeltjes bij een sfeervolle authentieke houtkachel, waar men heerlijk met de hele familie kan zitten. De voorzijde van de ruimte is een soort werkruimte annex privé leeshoekje geworden. Alle ramen hebben prachtige naturel washi rolgordijnen & vormen een mooi rustig geheel met de lange semitransparante gordijnen voor de glazen achterwand. Al met al een bijzonder geslaagd project & gelukkige bewoners. Ben je benieuwd naar het resultaat? Binnenkort te bewonderen op www.rosalisaVilla.com/projecten/interieur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 10 jaar regen, wind, storm en sneeuwbuien te hebben doorstaan, was het door mij ontworpen uithangbord in de Vondeltuin [Vondelpark Amsterdam] weer aan een frisse opknap beurt toe. Het hangt inmiddels weer als vanouds, maar nu op een nog mooiere plek namelijk boven de hoofdingang van het park.

vondeltuin bord (4)vondeltuin bord (7)

Begin Juli verschijnt er weer een publicatie in het online Stekmagazine [een gratis interactief magazine boordevol informatie en inspiratie over wonen] over buitenlandse invloeden. Een leuk interview & foto’s van mijn werk. Te downloaden via een gratis App.

Geniet van het zonnetje…….

Laat je inspireren!

Have fun 🙂

Rosalisa