Mijn Mini Droomvilla

Poppenhuizen. Wie kent ze niet? Maar wie denkt dat poppenhuizen alleen maar voor kleine meisjes zijn, heeft het mis. Ook bij menig volwassene (like me) gaat het interieurhart kloppen om zo’n mini droomhuis in te richten. Een droom voor elke interieur fetisjist, toch? Het heeft even geduurd maar mijn eigen ‘volwassen’ poppenhuis hangt inmiddels volledig ingericht aan de muur. Alhoewel zeg nooit volledig ingericht 🙂 ….

 

 

Mini_Droomvilla_Poppenhuis_voor_grown_ups

Mijn Mini Droomvilla

Mijn Mini Droomvilla

 

Mini_Droomvilla_Poppenhuis_voor_grown_ups

Mijn Mini Droomvilla

Mijn Mini Droomvilla

 

 

Project Droomvilla

 

Op Marktplaats heb ik een Lundby poppenhuis gekocht, omdat ik zowel de indeling als de vorm van dit huis precies een mooi formaat vind om aan de muur te hangen. Geïnspireerd op mijn favoriete Arne Jacobsen huis. Zonder de onderste verdieping maar wel inclusief het balkon. Er was al heel wat voorwerk aan ‘mijn nieuwe huis’ gedaan. Zoals strak gelegde dakpannen bovenop & houten vloertjes binnenin (tongspatels) Houten jaloezieën voor alle ramen (sushimatjes) & hoogglans witgelakte paneeldeurtjes mét deurklinkjes. Blij terug naar Amsterdam met het huis op de achterbank van mijn auto. (Dubbel klikken op de foto’s voor volledig formaat, je weet wel)

 

 

Mijn_mini_droomvilla_arne_Jacobsen_dollhouse

Mijn Mini Droomvilla Arne Jacobsen hangend poppenhuis

Mijn Mini Droomvilla Arne Jacobsen hangend poppenhuis

 

Als eerste heb ik het huis aan de muur gehangen. Zo heeft het huis een behoorlijk aantal weken ‘casco’ gehangen. Net zoals in real life begin ik bij een nieuwe interieur opdracht ook eerst met brainstormen & verzamelen. Dit minihuis moet immers mijn droomvilla worden met alleen maar de mooiste designmeubeltjes & de meest geavanceerde moderne snufjes. Een droomhuis waarin ik zó zelf zou willen wonen. Nachtenlang sites afstruinen zoals Etsy, Insta & Ali voor de hipste gadgets, het lekkerste eten, de coolste designers meubeltjes & de grappigste accessoires. Naar hobbywinkels voor glasmozaïekjes. Fan worden van poppenhuissites voor zelfmaak tips & tricks. En zo gaat er een compleet nieuwe (mini)wereld voor je open.

 

 

Mijn_mini_droomvilla_hangend_poppenhuis

Mijn Mini Droomvilla Hangend Poppenhuis Lundly

Mijn Mini Droomvilla Hangend Poppenhuis Lundly

 

 

Vloeren en Wanden

 

Van een vriend met luxe woonwinkel kreeg ik restjes exclusief behang waarmee ik een aantal wanden & vloeren opnieuw heb bekleed. Zo ligt er in de slaapkamer bruin suède behang Desert DWC (Dutch Wall Textile Co) als exclusieve vloerbedekking. Het geeft een prachtige vleug als je er overheen strijkt. Op de wand bruin Elitis Anguille behang wat een luxe structuur heeft van subtiel aan elkaar gestikte palinghuid. Dit behang, wat ik ook in real life voor mijn klanten gebruik, misstaat natuurlijk ook niet in mijn eigen droomvilla. Op één wand een blow-up van een boeket bloemen (anoniem 1680) uit het Rijksmuseum. De overige muren zijn geverfd in hippe trendkleuren zoals Heartwood & oudroze met testers van Flexa.

 

 

Keuken

 

Linksonder op de begane grond zit de keuken. De achterwand is oudroze geschilderd. Een wit keukenblok met een 5-pits fornuis, zwarte kraan en afzuigkap. Uiteraard geen suffe bovenkastjes. Aan de muur een porseleinen bord van Sissy, de keizerin van Oostenrijk (Sissi Museum Wenen) Ook een roze Smeg koelkast mag natuurlijk niet ontbreken want in real life is daar in mijn pijpenla keuken helaas geen plek voor. Een druppelende espressomachine, een coole RVS mixer, een roze Creuset braadpan. Een stokbroodje & een doosje met macarons in roze vloeipapier van LaDurée.

 

 

Mijn Mini Droomvilla poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla keuken

Mijn Mini Droomvilla keuken

 

Mijn Mini Droomvilla keuken

Mijn Mini Droomvilla keuken

Mijn Mini Droomvilla keuken

 

Mijn Mini Droomvilla poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla keuken

Mijn Mini Droomvilla Keuken

 

Mijn Mini Droomvilla poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Macarons

Mijn Mini Droomvilla Macarons

 

Lounge

 

Vanuit de keuken kom je in de lounge. Op de achterwand een Blow-up van een boeket bloemen uit het Rijksmuseum. Op de rechtermuur bruin Elitis Anguille behang. Een witte Ball Chair met rode bekleding ontworpen door Eero Aarnio (1963) Aan deze stoel heb ik heel wat persoonlijke herinneringen 🙂 In de stoel een Playboy magazine. Een tapijt voor extra sfeer (made.com) In het open vakkenkastje nog veel meer magazines met allerlei beroemde legendarische covers. Een grote plant in witte overpot voor een groen accent. Op de linkerwand een witte XL barokke lijst met een foto van een roze roos die met een pleister op een roze achtergrond is geplakt. Op de vloer twee pastel gekleurde dozen van Miu Miu & Louis Vuitton. De treden van de trap zijn beplakt met rood fluweel. Een bottlelight (een oplaadbaar ledlampje met gekleurd ledlicht) voor de juiste sfeer.

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

 Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Lounge

Mijn Mini Droomvilla Lounge

 

 

Badkamer

 

Rechtsonder op de begane grond bevindt zich de badkamer. Met vrijstaand ligbad en een zwarte moderne vrijstaande badkraan. Dubbele wastafels met ronde spiegels & een inloopdouche met roze 1cm. glinsterende glasmozaïek tegeltjes en een glazen zijwandje. Een zwarte douchekop (oortje van een koptelefoon) De badkamer is in Heartwood geschilderd, dé Flexa trendkleur kleur van 2018. Boven het bad een gouden mandalaprint.

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Badkamer

Mijn Mini Droomvilla Badkamer

 

 

Living

 

Via de trap in de lounge op de benedenverdieping kom je op de eerste verdieping. Een riante open living met eetkamer & aangrenzend balkon annex terras. In de woonkamer ligt een houten vloer. In de hoek een roze Egg Chair van Fritz Hansen door Arne Jacobsen ontworpen voor de lobby van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (1958) met een Vogue tijdschrift erin. Ernaast een zwarte stoere vloerlamp met led licht. Op de door de Japanse Isamu Noguchi ontworpen Vitra Coffee Table (1944) een ronde vissenkom met oranje goudvis, een messing bowl set (voor als er iets te vieren valt) & de Sunday Times. Voor deze organische glazen salontafel een roze Puppy Magis (Vitra) In de iconische fauteuil La Chaise (1948) een roze Ipad. Ertegenover een witte schommelstoel RAR (1950) met draadonderstel op houten sleden. (Beiden door Charles & Ray Eames ontworpen) Op de grond een Chanel shopping bag. Een open haard met houtblokjes. Een met goud leer beklede schouw met marmeren richel. Op de schouw een rendierkop.

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Living

Mijn Mini Droomvilla Living

 

 

Eetkamer

 

Via één traptrede kom je in het iets lagere gedeelte namelijk de eetkamer. Bruin suède behang Desert DWC op de vloer & op de wand behang Anguille (Elitis) Op de lange achterwand 4 ingelijste foto’s van mijn lief & mij. Aan een ronde marmeren eettafel 4 roze Eames Plastic Side Chairs DSW met houten pootjes. Op de marmeren ronde tafel een glazen vaas met mijn lievelingsbloemen Mexicaanse alcantraces (callas of aronskelken) 2 Starbucks koffiebekers & een gouden kandelaar.  Bij het balkon hangt een schommel. De suède vloer loopt door op het balkon. Je weet wel, buiten bij binnen betrekken voor nog meer woongenot. Een wit gebreide ronde poef & luie strandstoel. In de hoek een buxus plant. Aan het balkon twee plantenbakken met klaprozen.

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Eetkamer

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis Eetkamer

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Balkon

Mijn Mini Droomvilla Balkon

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Balkon

Mijn Mini Droomvilla Balkon

 

 

Slaapkamer

 

Linksboven is de slaapkamer. Ook hier ligt suède behang Desert DWC op de vloer voor een luxe glamorous feel & fijn voor de blote voetjes. Een okergeel wollen tapijt past er wonderschoon bij (made.com) Een witleren bed met een gecapitonneerd satijnen headboard. Wit beddengoed met fluwelen & satijnen kussens (Kobe) Een sprei van leer. Paper magazine met Kim Kardashian cover op bed. Prachtig exclusief roze behang op de muren (Arte Metal X 37503 Stellar)

Links een schilderij van Katrientje, geschilderd door Machteld Schouten. Rechts 3 ingelijste foto’s (mijn moeders 1e communie, mijzelf op mijn vaders knie op het strand in Zeeland & mijn geliefde als klein ventje met afro) Een grijs gebreide ronde poef links voor het bed. Een spiegeltafeltje als nachtkastje. Erop een bronzen buddha beeldje & een vaas met witte rozen.

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer Paper Kim Kardashian Cover

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer Paper Kim Kardashian Cover

 

 

Mijn Mini Droomvilla Poppenhuis voor grown ups

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer Paper Kim Kardashian Cover

Mijn Mini Droomvilla Slaapkamer Paper Kim Kardashian Cover

 

 

Magazines

 

Wat kan er in mijn droomvilla natuurlijk niet ontbreken? Vakliteratuur. Dus stapels tijdschriften met iconische covers. Vogue covers van Erwin Blumenfeld (1950) & Michelle Obama, Life Magazine met Lady Di, Paper Magazine met Kim Kardashian’s derrière annex bijzettafeltje, Time Magazine met Barack Obama & Steve Jobs, Playboy met de rode lippen & brandende lucifer etc.

 

 

Weetjes

 

Poppenhuizen zijn er in alle maten. Dus dat is even puzzelen. Niet onbelangrijk: de verhouding moet wel kloppen tussen je kamers en je meubeltjes. De internationale standaardmaat is 1:12 (15cm) 1:6 (30cm) is voor barbiepoppen en miniatuur designstoeltjes van Vitra. Voor moderne speelgoedpoppenhuizen en bijpassende meubeltjes (het Zweedse merk Lundby) is de schaal weer 1:18 (10cm)

 

 

Mijn droomvilla is ingericht & ik wil er zo in wonen. ’s Avonds doe ik alle lichtjes aan. Misschien ga ik het eerst als een Bed & Breakfast verhuren om de inrichting terug te verdienen. 🙂

 

Have fun

Liefs Rosalisa

 

 

 

Handig 

 

Phillip Nuveen: Haute Couture Miniatures (New York)

Eames Plastic Side Chair DSW, ronde eettafel, box Louis Vuitton & Miu Miu

Instagram: https://www.instagram.com/phillipnuveen

Angela Ribatti: MiniModernStyleShop (Italie)

Puppy Magis Vitra

Instagram: www.instagram.com/angelaribatti minimodernstyle

Superstudio Design (Barcelona)

Egg Chair

Minimodels (Israel)

Coffee Table Vitra

Tiny Must Haves (USA)

Miniatuur food, accessoires

Mooi & Puur Wonen (NL)

Behang: Elitis, Arte, DWC

Kobe Interior Design: (DE)

Luxe stoffen kussens & headboard

Hobby Boutique Monique (NL)

Spiegeltafeltje, open vakkenkast, vaasjes bloemen

Elf Miniatures (UK)

Machteld Schouten (NL)

Portret Katrientje

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.