Januari 2016: Mijn Droomslaapkamer

IMG_0436 (1)

 

 

Met de slaapkamertrends voor 2016 heb ik niets. Ik bespeur helemaal niets nieuws, het is een beetje voortborduren op wéér hetzelfde. Er is ook niet één specifieke trend maar een ratjetoe aan verschillende sferen en stijlen. Dus klaar met die niks-nieuws-te-melden-trends en volg je hart!

 

In mijn droomslaapkamer is het altijd heerlijk wegdromen. Zelfs als ik wakker ben, lijkt het alsof ik droom. Zo mooi is die natuurlijk. Al jaren weten wij inmiddels dat zowel de slaapkamer als de badkamer een steeds prominentere rol inneemt in onze woonruimte. We kunnen gerust nu heel hip en verantwoord een avond lang op bed chillen, een marathon Netflix serie kijken met wat Asian streetfood binnen handbereik. Of lekker naar muziek luisteren. De slaapkamer is allang niet meer om alleen maar te slapen. 

 

 

 

droomslaapkamer_youngsophisticatedluxury

Mijn droomslaapkamer: luxe en sophisticated

 

 

Luxe en comfort

Mijn droomslaapkamer heeft enorme ramen liefst van plafond tot vloer. En ja, de kozijnen mogen zelfs van staal zijn. Maar dat is dan ook het enige industriële. Het uitzicht, indien hoog, is adembenemend en kosmopoliet. Indien laag, dan met groot balkon en uitzicht op zee. Ik heb natuurlijk een XXL flat screen die al naar gelang ik zin heb om een filmpje te kijken geruisloos omhoog zoeft vanaf de achterkant van mijn bed. Het licht kan ik ook met één knopje op een paneel aanpassen aan mijn sfeer en mood van het moment. Net zoals de iets te lange zware gordijnen die geruisloos open en dicht gaan als ik dat wil. WIFI & Bose surround system voor als ik naar mijn favoriete playlist op Spotify wil luisteren.

 

 

droomslaapkamer_grote ramen_stalen_kozijnen

Mijn droomslaapkamer: grote ramen, stalen kozijnen

 

 

 

droomslaapkamer_stalen_kozijnen

Mijn droomslaapkamer: grote ramen, stalen kozijnen

 

Walkin’ closet

Een absolute múst voor mijn droomslaapkamer is een riante walkin’ closet. Met een wand vol vakken om alle schoenen en tassen mooi in te etaleren. Kledingrekken waar ik al mijn kleding op kleur en seizoen kan ophangen. Partnerlief heeft uiteraard ook zijn eigen ruimte. Geen probleem. In de hele slaapkamer ligt hoogpolig tapijt, lekker warm en zacht. Waar natuurlijk nóóit een vlekje opkomt.

 

Headboard of niet?

Ik ben er nog helemaal niet over uit of mijn bed nou tegen de muur staat (want dan wil ik een gigantisch headboard, vind ik zo lekker camp) of midden in de ruimte. Ik denk toch optie twee. Met uitzicht naar buiten. Het bed staat op pootjes. Zeker niet op de grond of op houten pallets. (dat schijnt overigens wel heel hot te zijn voor komend jaar)

 

 

droomslaapkamer_headboard

Mijn droomslaapkamer: headboard xxl

 

 

droomslaapkamer_headboard

Mijn droomslaapkamer: headboard xxl

 

Kleur en sfeer

Ik hou van warme kleuren, zachte en rijke materialen in mijn droomslaapkamer. Van een beetje luxe en comfort ben ik ook niet vies meer tegenwoordig. Ruwe onbewerkte muren of bakstenen wanden (wel weer mooi in magazines) zijn niet aan mij besteed. Minimalistische bedden, hangende lichtsnoeren met een kaal peertje (doen het ook goed op foto’s) zijn ook niet echt mijn ding. De kleur in mijn slaapkamer mag een beetje donker vintage, vooral door de mooie ongewone kleurencombinaties. Maar wel zonder afgesleten houten dressoirtjes. Die zijn leuk voor mijn atelier.

 

 

droomslaapkamer_kleuren_combinatie_grijs_roze_zilver

Mijn droomslaapkamer: grijzen, roze en zilver

 

 

droomslaapkamer_kleuren_combinatie_roze_grijs_koper

Mijn droomslaapkamer: grijzen, roze en koper

 

 

droomslaapkamer_kleuren_combinati_groenen_oker_fuchsia

Mijn droomslaapkamer: groenen, mosterd en fuchsia

 

 

droomslaapkamer_kleuren_combinatie_groen_roze_grijs_turquoise

Mijn droomslaapkamer: groen, roze, grijs en turquoise

 

Accessoires

Ik hou van kussens maar niet teveel. Liefst hand geborduurd en zacht. Spreien en dekbedovertrekken idem dito. Gouden of koperen accessoires mogen altijd. Maar dan wel in combinatie met mooie warme kleuren.

 

 

droomslaapkamer_dekbedovertrek_roesjes

Mijn droomslaapkamer: dekbedovertrek

 

 

droomslaapkamer_dekbedovertrek_roze

Mijn droomslaapkamer: dekbedovertrek

 

 

Tunnelhaard

Van een elektrisch sfeerhaardje, uiteraard ook met een knopje op mijn paneel te bedienen, word ik ook heel blij. Vooral van een zogenaamde doorkijkhaard. Die geeft een ultiem gevoel van sfeer, warmte en luxe. Door de zijkanten met glas af te dekken kun je namelijk vanuit meerdere hoeken in de ruimte genieten van zowel de warmte als de vlammetjes. Tunnelhaarden kunnen op gas of hout. Wanneer een rookkanaal een gedoetje is, kun je altijd nog kiezen voor elektrisch vuur. Door optisch vuur met waterdamp nauwelijks meer van echt vuur te onderscheiden! Lekker easy en nooit brandvlekken of vuiligheid op mijn hoogpolig tapijt door rondvliegende knisperende houtstukjes of door gesjouw met vieze houtblokken. De haard heeft geen afvoer nodig en is dus te plaatsen waar ik maar wil. Perfect dus.

 

 

droomslaapkamer_tunnelhaard

Mijn droomslaapkamer: tunnelhaard

 

 

Kaptafel en Spiegel

Een kaptafel (liefst een van Boca do Lobo) mag lekker over de top met een antieke Venetiaans geslepen spiegel erboven om aan te make-uppen (mocht ik ineens besluiten om uit te gaan) De uitvergrote handspiegels Marie Antoinette of Marie Therèse (Boca do Lobo) allebei, eentje voor in mijn walkin’ closet, de ander naast de kaptafel. XXL foto’s in liquid gloss gegoten aan de muren. Niet van een of ander bekend filmidool of Hollywood diva maar iets persoonlijks of een print van mijn favoriete fotograaf.

 

 

droomslaapkamer_spiegel_marie_antoinette_boca_do lobo

Mijn droomslaapkamer: spiegel XXL Marie Antoinette

 

 

Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit? Door vaak te dromen en te visualiseren, kom je uiteindelijk tot je eigen unieke sfeer in plaats van onpersoonlijke trends te kopiëren omdat die zogenaamd hip zijn. Denk groots en out of the box. The sky is the limit. Onderscheid je door je hart te volgen en niet het internet. Ben zo benieuwd naar jullie droomslaapkamer. Foto’s mag! Super leuk zelfs

 

Have fun 🙂

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.