Juni 2016: Mijn Design District Top 5

column_Stek_rosalisa

Column Stek Juni 2016: Mijn Design District Top 5

 

 

Wie al langer mijn columns leest weet dat ik elk jaar naar Taets op het Hembrugterrein in Zaandam afreis om Design District te bezoeken. Altijd een feestje. Ook dit jaar weer een terrein vol bloeiende klaprozen. Hoezo rode loper? Wat mij betreft is dit hét vak evenement voor iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in interieur en design. Ik laat me graag verassen door nieuw bijzonder interieur design. Dit jaar alweer de veertiende editie.

 

 

MIJN TOP 5

 

1.R’Roes

 

Roes heeft alleen merken die zo authentiek zijn dat het ambacht ervan af spat. Zij brengen twee merken Lapalma (strak) en mijn favoriet Classicon.Victoria Wilmotte, Sebastian Herkner & Eileen Gray zijn alle drie designers voor Classicon.

 

 

pli_side_table- Classicon

Classicon Pli Side Table

 

 

De high-gloss Pli Side table van Franse ontwerpster Victoria Wilmotte is om te watertanden zo mooi. Alle vier de kleurvarianten zijn wonderschoon. Onyx zwart, saffier blauw, pyrite brons of zoals op de stand een topaas groene versie. Een simpele roestvrije stalen geplooide plaat wordt elektrochemisch behandeld waardoor ze blauw, groen, bronskleurig of zwart wordt. Met een glanzend of gesatineerd zwart tafelblad. Ik kan niet kiezen welke kleur…  Smelt!

 

 

bell_table_bibendum

Classicon Bell Side Table

 

 

Minstens zo mooi is de Bell side & coffee table van Sebastian Herkner. In plaats van het glas voor het blad te gebruiken heeft hij het glas gebruikt als basis voor de tafel. Het materiaal voor het blad heeft een frame van messing en een blad van kristalglas in de kleur zwart. Door deze unieke wijze van gebruik van de materialen lijkt het blad te zweven. Iedere Bell Side table is mond geblazen en handgemaakt waardoor kleine luchtbelletjes of oneffenheden in het glas een typisch kenmerk vormen voor deze bijzonder bijzettafel.

 

Classicon_Bell_side_table

Classicon Bell Side Table

 

 

Classicon_Pli_side_table

Classicon Pli Side Table

 

 

Als derde de Bibendum zetel die al in 1919 werd ontworpen door Eileen Gray. De vorm van de Bibendum zetel doet denken aan het beroemde Michelin mannetje. Eileen Gray was de eerste ontwerpster die een stoel met een buisvorming onderstel creëerde. Op de stand werd deze mooie design klassieker gepresenteerd in een prachtig groen fluweel van Kvadrat (Raf Simons)

 

 

2.Aparici

 

Cerámicas Aparici SA (Alcora, Spanje) produceert keramische wand-, vloer- en porseleinen tegels. Op DD presenteren zij hun luxury- de aged- en de carpet tiles collectie. De laatste met als inspiratie Belgische tapijten uit de 19e eeuw. De aged collectie bestaat uit tegels met een metallic glazuur verkrijgbaar in vijf verschillende dessins. (Check de behangcollectie Brooklyn Tins tiles van Merci) Nieuw is de Kelim collectie die inspiratie vond uit antieke tapijten uit Azië. Deze Kelim collectie bestaat uit tegels van 60×60 en 90x90cm. De Carpet collectie heeft tegels van 100x100cm en 50x100cm. Met twaalf verschillende ontwerpen. Prachtig!

 

 

aparici_aged

Aparici Aged Tiles

 

 

behang_Merci_brooklyn_tin_tiles

Merci Brooklyn Tiles Behang

 

 

aparici_kelim_line_assorti

Aparici Kelim Line

 

 

aparici-kelim_line_tapijt

Aparici Kelim Line

 

 

3.Intercodam

 

Cielo Ceramica is een keramiek fabriek in Fabrica di Roma, ongeveer een uur rijden vanaf Rome. Cielo maakt ambachtelijk hele mooie sanitair producten ‘handmade in Italy’. Alle vormen zijn prachtig. Cielo werkt met ontwerpers zoals Claudio Silvestrin en Karim Rashid. De ontwerpen zijn veelbelovend en hebben een exclusieve uitstraling. Cielo kan sanitair producten in heel aparte kleuren aanbieden. Wat dacht je van poeder roze of een ander mooie pastelkleur?

 

Ook presenteert Intercodam de GiGacer serie van Argilla. Deze tegels zijn maar liefst 120x120cm en worden gezaagd als een pentagon (vijfhoek) Elk formaat is mogelijk. Genoeg opties om zelf een cool oversized mozaïek te creëren. Verkrijgbaar in mooie pasteltinten.

 

 

cielo_ceramica

Intercodam Cielo Ceramica

 

 

Gigacer_Argilla_tile

Intercodam Gigacer Argilla Tiles

 

 

4.Mosaic Factory

 

Dé specialist in mozaïek producten. Hun missie is om projecten mooier en onderscheidend te maken met betaalbare kwalitatief hoogwaardige mozaïek. Op DD presenteren zij hun mozaïek merk UCI met collecties als Amsterdam, Montreal, London, Barcelona Parijs en Venice. In hun stand een XL strak display met talrijke kaartjes vol prachtig glasmozaïek. In allerlei vormen en kleuren. Vormen als hexagon (Barcelona) of pennyround (London) Of mijn favoriet easy lantern (Paris) Glasmozaïek steentjes met goud, zijde of een parelmoer effect voor een luxe en exclusieve uitstraling.

 

 

mosaic_factory_display

the Mosaic Factory Display

 

 

mosaic_factory

the Mosaic Factory Easy Lantern Tile

 

 

mosaic_factory_hexagon

the Mosaic Factory Hexagon Tile

 

 

5. HotSofa

 

Take a seat on the heat. Hotsofa verandert de verwarming in een comfortabele zit plek en creëert een ontmoetingsplaats bij het raam. De bank is licht van gewicht, makkelijk verplaatsbaar en met een zithoogte van 47 cm ook geschikt voor bij de eettafel. De enige bank die geen ruimte neemt maar ruimte geeft! Hotsofa past over verwarmingselementen met een hoogte tot 37 cm. De bank is leverbaar in vier standaardlengten en in maatwerk tot een lengte van 5 meter. Hotsofa wordt standaard bekleed met stoffen van Kvadrat. Persoonlijk vind ik dit meer voor grote projecten zoals in kantoren, luchthavens, bibliotheken of scholen. En niet zo zeer voor bij de eettafel. Maar evengoed briljant!

 

 

Hotsofa

Hotsofa

 

 

 

Genoeg geïnspireerd?

 

Have fun 🙂

 

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.