Hoop-La

DIY
Do It Yourself. Weer helemaal hip & happening in 2015. Mega verantwoord en het past perfect in het kader van duurzaamheid. Weg met de massaproductie en leve de eigenheid. Dingen met liefde en aandacht gemaakt, gaan een leven lang mee. Het internet staat vol met ondefinieerbare zelf maak ideetjes met een hoog Theo & Thea gehalte. Voor huisvrouwen die zich stierlijk vervelen en toch iets nuttigs en creatiefs willen doen. Maar er zitten ook pareltjes tussen. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens een blog over borduren zou schrijven 

 

Leve de revival
Zo heb ik ook weer de ouderwetse hoepel herontdekt. Ik heb nog wel vage herinneringen aan mijn moeder die wekenlang boven zo’n borduurhoepel zat gebogen om met de meest denkbare kleine kruissteekjes onze hele stamboom te borduren. Al haar kunstwerken (want er kwamen er nog veel meer) kwamen vakkundig ingelijst in de hal te hangen. Voor diegenen die nog nooit van een borduurhoepel hebben gehoord: een borduurwerk hoepel bestaat uit twee houten of plastic ringen die strak in elkaar passen. Leg de te borduren stof op de kleine ring en plaats de grotere ring eroverheen. De stof kun je iets strakker aantrekken door het schroefje op de buitenste ring aan te draaien.

 

Lucky Project
Lucky Jackson is een Canadese kunstenares uit Peterborough (Ontario) Zij voltooide in 2012 een 365 dagen durend kunstproject. Dagelijks borduurde zij namelijk een nieuw kunstwerkje voor haar Lucky project. “Ik maak geen kunst met één specifieke medium, maar laat mijn onderwerp me inspireren welke materialen te gebruiken. Ik geniet ervan om dingen te creëren die leuk, speels, en vol van blijheid zijn. Ik geloof niet dat kunst donker of controversieel hoeft te zijn om een statement te maken. Kunst is een reflectie van onze zoektocht naar geluk. Ik hoop dat de kijker zich verbonden voelt met mijn humor, eigenzinnigheid en nostalgie in mijn werk. En er gelukkig van wordt.”

 

 

lucky_project_day_6

Lucky Project

Lucky Project Day 6

 

lucky_project_day_9

Lucky Project

Lucky project Day 9

 

lucky_project_day_79

Lucky Project

Lucky Project Day 79

 

Lucky Project Day 86

 

lucky_project_day_88

Lucky day

Lucky Project Day 88

 

lucky_project_day_331

Lucky project

Lucky Project Day 331

 

365 Lucky Days
Alle 365 borduurwerkjes hebben wekelijks een soort thema. Zo heb je een huishoudelijke klusjes week. (Dat moet natuurlijk ook gebeuren) Maar er zijn ook weekjes bij van lekker chillen zoals plaatjes draaien, een boek lezen met de kat op schoot. Lekker badderen of gewoon samen in bed liggen. Zij heeft ook een serie geborduurd van filmsterren idolen uit haar jeugd. Met als titel: “Ik denk dat ik van je hou, maar ik ben nog te jong volgens mijn moeder die zegt dat het gewoon de hormonen zijn” Emilio Estevez, Sean Penn, Matt Dillon, Rob Lowe, Billy Idol en Charlie Sheen maar ook filmkarakters zoals Mr. Pink en Mr Brown uit Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs haalden haar hoepel. Ook mijn heldinnen Frida Kahlo en Amy Winehouse werden door haar vereeuwigd.
Benieuwd naar al haar 365 borduurwerkjes? Check 365luckydays.blogspot.com

 

lucky_project_day_341

Lucky Project

Lucky Project Day 341 Frida Kahlo

 

lucky_project_day_316

Lucky project

Lucky Project Day 316 Amy Winehouse

 

lucky_project_day_345

Lucky project

Lucky Project Day 345 Mr. Pink Reservoir Dogs

 

Voor nog meer leuke hoepelkunstwerkjes: check mijn Pinterest bord Oops-Hoops

 

lucky_project_day_365

Lucky project

Lucky Project Day 365

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Heb je behoefte aan leuke decoratieve tips? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur-  en of kleuradvies op maat. Zie contact

 

Rosalisa

Sorry, the comment form is closed at this time.