Ellya Norah

In deze blog maak ik een zowaar een uitstapje naar de mode.

Moet kunnen vind ik persoonlijk, want zoals je weet schrijf ik graag over alles wat ik mooi vind, wat ik bewonder en waarover ik me verwonder 🙂  Als een voormalig modemeisje ging mijn hart weer ouderwets sneller kloppen bij het ontdekken van de prachtige shawls van Ellya Norah. Maar wie of wat is Ellya Norah? Tijd voor een kennismaking met een bijzondere dame.

 

 

ellya_norah_shawls_ellen

Ellya Norah Ellen Schrijver

 

 

ellya_norah_shawls

Ellya Norah Shawl Collectie

 

Ellya Norah is het ‘kindje’ van Ellen Schrijver. De naam Ellya Norah is ontstaan toen zij met een groepje vriendinnen naar Italie op vakantie ging en ze elkaar een Italiaans-achtige bijnaam gaven. Ellen begon in 2010 al kleinschalig met haar sieradenlijn (Bohemien chique armbandjes) Nu, anno 2015, begon het weer te kriebelen en voelde het intuitief goed om haar horizon te verbreden. Samen met haar echtgenoot Jan Schrijver (onder andere oprichter van het Nederlandse merk Gsus) ontwerpt Ellen nu een serie prachtige vrouwelijke shawls. Jan is de ontwerper ervan en met Ellens vrouwelijke touch, haar gevoel voor bijzondere kleuren paletten en haar smaakvolle inbreng in de materiaalkeuze, zijn zij een ‘match made in heaven’.

 

Zo voegt zij feilloos kleine vrouwelijke details toe zoals schattige dikbuikige vogeltjes op Chinese bankbiljetten, Japanse koi karper vissen en gracieuze bloemen.

 

 

ellya_norah_shawl_ scarf_bird_money

Ellya Norah Bird Money AW 2015

 

 

ellya_norah_shawl_money_brown

Ellya Norah Money Brown AW 2015

 

 

ellya_norah_shawl_scarf_scarf_koi_karper

Ellya Norah Koi Karper Fish AW 2015

 

 

ellyah_norah_shawls_scarf_flower_line

Ellya Norah Flower Line AW 2015

 

Haar inspiratie haalt zij vaak uit de natuur. Haar bijzondere kleurenkeuze zijn kleuren die dicht bij elkaar staan. Geen schreeuwende kleuren maar tinten die zacht in elkaar overvloeien. De unieke en prachtige vrouwelijke prints worden met een speciaal ontwikkeld proces digitaal geprint. Maar hebben wonderwel een antieke uitstraling. Andere afbeeldingen voor komende wintercollectie zijn onder andere wereldkaarten, een Navajo jacquard print en ’the Stars & Stripes’

 

 

ellya_norah_shawls_scarf_world_map

Ellya Norah Worldmap AW 2015

 

 

ellya_norah_shawl_scarf_scarf_navaho_jacquard

Ellya Norah Navajo Jacquard AW 2015

 

 

ellya_norah_shawl_scarf_stars_and_stripes

Ellya Norah Stars & Stripes AW 2015

 

 

De shawls voor afgelopen zomercollectie (SS2015) zijn gemaakt van een zachte modal (een stof die wordt gemaakt van beukenhout. Met een chemisch proces wordt houtpulp omgezet in superzachte en toch hele sterke vezels) De stof ademt heel goed en valt schitterend; het wordt daarom ook wel kunstzijde genoemd.

 

 

ellya_norah_shawl_summer_collection

Ellen wearing an Ellya Norah scarf Summer Collection SS 2015

 

 

ellya_norah_shawl_summer_2015

Ellya Norah Summer Collection SS 2015

 

Voor komende wintercollectie (AW2015) gebruikt Ellya Norah een vederlichte transparante wol. De shawls zijn een verlengstuk van Ellen. Haar doelgroep zijn vrouwen die net als Ellen van rustige kleding houden maar het wel willen pimpen met een eyecatcher zoals een luxe prachtige shawl.

De shawls hebben een hoge ‘heb-factor’.

Ik ben fan! What about you?

 

 

De shawls zijn te bestellen via de webshop op de site van Ellya Norah

De afmetingen zijn ± 200 x 110 cm

Prijs: € 99,95

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.