DesignDistrict 2016

By Rosalisa

Begin deze maand vond alweer de veertiende editie van Design District plaats in de prachtige locatie Taets. Hét vak evenement voor iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in interieur en design. Ook ik laat me graag elk jaar opnieuw verrassen door nieuw bijzonder interieur design. Het hele Hembrugterrein in Zaandam was omgetoverd tot één grote rode loper met een terrein vol bloeiende rode klaprozen. Dat alleen was al een feestje. Voor diegenen die het gemist hebben hier een impressie van wat ik allemaal gespot heb. Vraag me niet waarom, maar dit jaar was ik helemaal into tegels. 

 

 

design_district_taets_klaprozen

Design District 2016 Red Carpet Poppies

 

 

Mosaic Factory

 

Dé specialist in mozaïek producten met een breed assortiment in glas en keramisch mozaïek. De mogelijkheden om hiermee te combineren zijn eindeloos, zeker als je hier ook nog eens de kleur van de voeg in meeneemt. Hun missie is om projecten mooier en onderscheidend te maken met betaalbare kwalitatief hoogwaardige mozaïek. Op DD presenteert Mosaic Factory zich als een merk van UCI (Union Ceramics International BV) met bijzondere collecties als Amsterdam, Montreal, London, Barcelona Parijs en Venetië. Mozaïek niet alleen voor op keuken- of badkamerwandjes, maar zelfs voor op de vloer. Mooi ingelegde patronen of logo’s, alles is mogelijk. In hun stand een strakke wand met talrijke kaartjes vol prachtig mozaïek. In allerlei vormen, maten en kleuren. In een glanzende en of matte versie. Vormen als hexagon (London & Barcelona) of pennyround (London & Venetië) Of zoals in de Parijs collectie een visgraat, rechthoekig, achthoekig of mijn favoriet easy lantern steentje. Glasmozaïek steentjes met goud, zijde of een parelmoer effect voor een luxe en exclusieve uitstraling. The sky is the limit.

 

 

design_district_mosaic_factory_display

Design District 2016 Mosaic Factory

 

 

design_district_mosaic_factory_hexagon

Design District 2016 Mosaic Factory Hexagon Tiles

 

 

design_district_mosaic_factory_eastern_lantern

Design District 2016 Mosaic Factory Easy Lantern Tiles

 

 

design_district_mosaic_factory_hexagon_design

Design District 2016 Mosaic Factory Hexagon Floor

 

 

design_district_mosaic_factory_hexagon_project

Design District 2016 Mosaic Factory Hexagon Floor

 

 

Aparici

 

Cerámicas Aparici SA (Alcora, Spanje) produceert keramische wand-, vloer- en porseleinen tegels. Op DD presenteren zij hun Modern & Luxury tiles collectie. De laatste met mijn favorieten als de Aged- & de Carpet collectie. De Aged collectie bestaat uit tegels met een metallic glazuur verkrijgbaar in vijf verschillende dessins. (Check de behangcollectie Brooklyn Tins tiles van Merci) De Carpet collectie heeft als inspiratie Belgische tapijten uit de 19e eeuw. Nieuw is de Kelim collectie die inspiratie vond uit antieke tapijten uit Azië. Deze Kelim collectie bestaat uit tegels van 60×60 en 90x90cm. De Carpet collectie heeft tegels van 100x100cm en 50x100cm. Met twaalf verschillende ontwerpen. Prachtig!

 

 

design_district_aparici_aged_line

Design District 2016 Aparici Aged Tiles Collection

 

 

design_district_brooklyn_tin_tiles_wallpaper_merci

Design District 2016 Wallpaper Brooklyn Tin Tiles by Merci

 

 

design_district_aparici_kelim_line

Design District 2016 Aparici Kelim Tiles Collection

 

 

design_district_aparici_kelim_collectie

Design District 2016 Aparici Kelim Tiles Collection

 

 

Intercodam

 

Cielo Ceramica is een keramiek fabriek in Fabrica di Roma, ongeveer een uur rijden vanaf Rome. Cielo maakt ambachtelijk hele mooie sanitair producten ‘handmade in Italy’. Alle vormen zijn prachtig. Cielo werkt met ontwerpers zoals Claudio Silvestrin en Karim Rashid. De ontwerpen zijn veelbelovend en hebben een exclusieve uitstraling. Cielo kan sanitair producten in heel aparte kleuren aanbieden. Wat dacht je van poeder roze of een ander mooie pastelkleur?

 

 

design_district_intercodam_cielo_ceramica

Design District 2016 Intercodam Cielo Ceramica

 

 

design_district_intercodam_ceramica-cielo

Design District 2016 Intercodam Cielo Ceramica

 

 

 

Ook presenteert Intercodam de GiGacer serie van Argilla. Deze tegels zijn maar liefst 120x120cm en worden gezaagd als een pentagon (vijfhoek) Elk formaat is mogelijk. Genoeg opties om zelf een cool oversized mozaïek te creëren. Verkrijgbaar in mooie pasteltinten zoals biacca, fog, dry, dark, marine en vetiver.

 

 

design_district_intercodam_gigacer_argilla

Design District 2016 Intercodam Gigacer Argilla

 

 

Humanscale

 

met hun Ballo.  Gewoon omdat ik er blij van word. Een ergonomisch en speels zitelement in talrijke vrolijke kleuren. Ballo is ontwerper Don Chadwick’s visie op wat een multifunctionele stoel moet zijn. Perfect voor actief zitten thuis of op kantoor. Ballo ondersteunt flexibiliteit en vrijheid van beweging. Ballo is een fantasierijke kijk op de traditionele bal stoel. Beide kussentjes zijn met lucht gevuld. En lijkt op een kruising tussen een klosje garen en een afgekloven appel 🙂

 

 

design_district_humanscale_ballo_chair

design District 2016 Humanscale Ballo

 

 

R’Roes 

 

Roes heeft alleen merken die zo authentiek zijn dat het ambacht ervan af spat. Zij brengen twee merken Lapalma (strak) en mijn favoriet Classicon. Victoria Wilmotte, Sebastian Herkner & Eileen Gray zijn alle drie designers voor Classicon.

 

 

design_district_classicon_pli-side_table_ bibendum

design District 2016 Classicon Pli Side Table Victoria Wilmotte Bibendum Chair Eileen Gray

 

De high-gloss Pli Side table van Franse ontwerpster Victoria Wilmotte is om te watertanden zo mooi. Alle vier de kleurvarianten zijn wonderschoon. Onyx zwart, saffierblauw, pyriet brons of zoals op de stand een topaas groene versie. Een simpele roestvrije stalen geplooide plaat wordt elektrochemisch behandeld waardoor ze blauw, groen, bronskleurig of zwart wordt. Met een glanzend of gesatineerd zwart tafelblad. Ik kan niet kiezen welke kleur…  Smelt!

 

 

design_district_classiCon_pli_saffier_blauw

Design District 2016 Classicon Pli Side Table

 

 

design_district_classicon_pli_topaas_groen

Design District 2016 Classicon Pli Side Table

 

Minstens zo mooi is de Bell side & coffee table van Sebastian Herkner. In plaats van het glas voor het blad te gebruiken heeft hij het glas gebruikt als basis voor de tafel. Het materiaal voor het blad heeft een frame van messing of koper en een blad van kristalglas in de kleur zwart. Door deze unieke wijze van gebruik van de materialen lijkt het blad te zweven. Iedere Bell Side table is mond geblazen en handgemaakt waardoor kleine luchtbelletjes of oneffenheden in het glas een typisch kenmerk vormen voor deze bijzonder bijzettafel.

 

 

design_district_classicon_bell_table

Design District 2016 Classicon Bell Side & Coffee Table Sebastian Herkner

 

 

Nog leuker is een miniatuurversie van deze Bell side table. (1:5) Een must voor mijn poppenhuis. OMG: Hebben!

 

 

design_district_classicon_herkner_bell_side_table_miniature

Design District 2016 Classicon Bell Side Table Miniature

 

 

design_district_classicon_bell-table-miniature

Design District Classicon Bell Table Minature

 

 

Als derde de Bibendum zetel die al in 1919 werd ontworpen door Eileen Gray. De vorm van de Bibendum zetel doet denken aan het beroemde Michelin mannetje. Eileen Gray was de eerste ontwerpster die een stoel met een buisvorming onderstel creëerde. Op de stand werd deze mooie design klassieker gepresenteerd in een prachtig groen fluweel van Kvadrat (Raf Simons)

 

 

HotSofa  

 

Take a seat on the heat. Hotsofa verandert de verwarming in een comfortabele zit plek en creëert een ontmoetingsplaats bij het raam. De bank is licht van gewicht, makkelijk verplaatsbaar en met een zithoogte van 47 cm ook geschikt voor bij de eettafel. De enige bank die geen ruimte neemt maar ruimte geeft! Hotsofa past over verwarmingselementen met een hoogte tot 37 cm. De bank is leverbaar in vier standaardlengten en in maatwerk tot een lengte van 5 meter. Hotsofa wordt standaard bekleed met stoffen van Kvadrat. Persoonlijk vind ik dit meer voor grote projecten zoals in kantoren, luchthavens, bibliotheken of scholen. En niet zo zeer voor bij de eettafel. Maar evengoed briljant!

 

 

design_district_hotsofa_oranje

Design District 2016 Hotsofa

 

 

Dit jaar DD2016 gemist? Zonde!

Volgend jaar weer een nieuwe kans! Schrijf het alvast in je agenda!

Laat je inspireren en vooral verrassen!

Have fun 🙂

 

Rosalisa