Corona Kerst 2020

LOCKDOWN CORONA KERST

 

Wie had ooit kunnen vermoeden dat Kerstmis 2020 een Corona Lockdown Kerst zou zijn? Kerst over de hele wereld zal er totaal anders uitzien. Een schrale troost… Zal mij benieuwen hoe deze kerst 2020  de geschiedenisboeken ingaat?

 

Vanavond tijdens de persconferentie zal premier Rutte maatregelen aankondigen voor een verregaande lockdown die vannacht al ingaat tot maar liefst 19 januari. Alle tradities waar we ons de laatste maand van het jaar zo graag in onderdompelen zijn totaal niet corona-proof. En dus gewoon niet mogelijk. Geen nachtmis, geen familiediners, geen kerstshopping, geen cadeautjes uitpakken onder de boom, geen samenzijn met vrienden, geen kerstborrels, geen kerstmarkten met glühwein…

 

 

Corona kerst 2020

Mijn Kerstballen Verzameling

 

 

MONDKAPJE

 

Dit jaar 2020, heb ik besloten om als statement alleen mijn nieuwste aanwinst, een panter met mondkapje in de kroonluchter te hangen. Dat verheugt uiteraard niet echt de feestvreugde, maar voor mij symboliseert dit alles. De rest van mijn verzameling blijft dit jaar helaas op zolder.

 

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Tijger met Mondkapje. Vondels

 

 

KROONLUCHTER

 

Je weet zo onderhand wel dat elk jaar ik mijn kerstballen weer rond deze tijd in de kroonluchter hang als alternatieve kerstboom. Járen geleden heb ik geprobeerd alles in één kleur te gaan sparen maar dat heb ik het jaar erop alweer opgegeven. Waarom zou je ook? Veel leuker is om elk jaar één of twee mooie speciale kerstballen te kopen om je verzameling uit te breiden. Zo is het elk jaar wederom een feestje van herkenning want uiteraard ben je de helft alweer vergeten ? Aangezien het zo onderhand ook een traditie aan het worden is dat ik de coolste kerstballen met jullie deel, wil ik ook dit jaar niet overslaan. Ik put gewoon uit mijn eigen verzameling.

 

 

Corona Kerst 2020

Mijn Alternatieve Kerstboom: Alle ballen in de kroonluchter

 

 

FOODJUNKIE

 

Ben jij een heuse foodjunkie? Verzamel dan de leukste ornamenten van al je lievelingseten. Veel origineler. Een fortune cookie kunnen we dit jaar allemaal wel gebruiken. Take Away is ook niet meer weg te denken. Zin in iets Hollands? Een Goudse kaas of een originele Hema rookworst & tompouce? Of een kek kroketje? Ook altijd lekker.

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Fortune Cookie

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Take Away

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Hema Rookworst

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Goudse Kaas Vondels

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Kroket Vondels

 

 

REISJUNKIE

 

Reizen is dit jaar ook een no-go. Verzamel de meest indrukwekkende gebouwen van steden die je bezocht hebt of die nog op je bucketlist staan. Van de Gaza Pyramide (Egypte) & the White House (USA) tot wat dichter bij huis. Zoals de Arc de Triomphe (Parijs) of de Sagrada Familia (Barcelona) Hopelijk kunnen we weer reizen in 2021. Natuurlijk ga je dan wel in stijl met een set delfsblauwe gouden koffers.

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Gaza Pyramide Egypte

 

Corona kerst 2020

Kerstbal White House USA

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Sagrada Familia Barcelona

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Arc de Triomphe Parijs

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Reis Set Delfs Blauwe Koffers. Vondels

 

 

BEESTENBOEL

 

Ben je net zo’n grote dierenvriend zoals ik? Heb je afgelopen jaar eindelijk de knoop doorgehakt om een trouwe viervoeter in huis te nemen? Ga dan helemaal los op de allerschattigste chihuahua’s, teckels, bullies of Siamezen katten. Met of zonder kristallen jasje, Noorse gebreide trui of fluwelen spencer. Ze zijn zó leuk…Zucht. Deze dieren zijn mond geblazen & handbeschilderd.

 

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Maltezer Leeuwtje

 

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Pink Poodle

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Chihuahua in gouden Handtas

 

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Bulldog met Noorse Trui

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Siamese Kat

 

 

FAMOUS PEOPLE

 

Ben je af en toe heimelijk een beetje starstruck? Hoe leuk is het om je favoriete acteur, zanger of schilder dan in je boom te hangen? Als ornament natuurlijk ? Zo krijgen Barack Obama & Michelle elk jaar een ereplekje, naast Amy Winehouse & Frida Kahlo. Bob Ross mag dit jaar uiteraard ook niet ontbreken. Denk niet dat iemand Donald Trump of Tiger King erbij wil, maar je weet maar nooit….

 

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Barack & Michelle Obama

 

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Amy Winehouse.

 

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Frida Kahlo. Check de Hema Tompouce

 

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Bob Ross

 

Corona Kerst 2020

Kerstbal Tiger King

 

 

 

KEEP HEALTHY & STAY SAFE

 

Wist je trouwens dat Corona eigenlijk lichtkrans of kroon betekent? (En dan sla ik een corona biertje even over) Eigenlijk perfect passend bij Kerstmis, wat normaliter een feest van lichtjes is. Maar in 2020 heeft het woord Corona een totaal andere lading gekregen.

 

 Pas goed op elkaar en jezelf, blijf gezond, blijf positief.

Denk vooral aan alle mensen die tijdens kerst extra eenzaam zijn.

En natuurlijk kunnen we corona-proof kerst vieren door te videobellen met elkaar of online een gezelschapspelletje via een app te spelen of online samen hetzelfde kerstdiner te gaan koken. Maar het blijft ruk. Vergeet alle opa’s en oma’s niet, of je ouders voor wie Zoom & Online daten abracadabra zijn. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer helemaal los & fijn bij elkaar zijn.

 

 

Corona kerst 2020

Kerstbal Naam Kalligrafie

 

Maak er wat van. Merry X-mas

Liefs Rosa Lisa

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.