Citroen geel – Citroën roze

By Rosalisa

Citroën Garage Oud Zuid
De twee Citroën gebouwen op het Stadionplein in Amsterdam zijn ontworpen door architect Jan Wils. Ook Het Olympisch Stadion is van zijn hand. In het eerste gebouw (1929-1931) bevond zich op de begane grond van het bedrijfspand de showroom, de verkoopruimte en het magazijn. De garage zat op de eerste verdieping, die via een hellingbaan bereikbaar was voor auto´s. In deze garage zit sinds kort Restaurant Citroën. In het tweede gebouw (1959-1962) is Pop Up restaurant Baut Zuid geopend. 

 

 

restaurant_citroen_roze_tafel

Citroen

 

restaurant_citroen_roze

Citroen

 

restaurant_citroen_roze_stoel

Citroen

 

Restaurant Citroën
Het was even zoeken, want nergens stond (nog) iets aangegeven. Maar met de cabrio van mijn vriendin reden we stoutmoedig de hellingbaan omhoog en parkeerden we de auto pontificaal in de immense garage. Eenmaal uitgestapt liepen we de enorme hal in en het gekletter van bestekjes en heerlijke geuren kwamen ons tegemoet. Het voelde alsof we ergens in het buitenland op een underground locatie waren aangekomen. Maar dan wel met bekend uitzicht over het Olympisch Stadionplein. Ontelbare keren ben ik hier al langs gefietst en eindelijk nu eens binnen in dit historische pand. Binnenkort opent er ook nog een dakterras! Ik kan niet wachten. Mochten ze nog hulp nodig hebben met de inrichting van hun dakterras dan mogen ze mij absoluut bellen! Niels Wouters, één van de eigenaren van Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord, heeft van dit iconische industriële grauwe gebouw een ware hotspot weten te creëren. Met minimale middelen heeft hij de ruimte weten om te toveren tot een super coole plek met een max uitstraling en sfeer.

 

restaurant_citroen_parkeergarage

Citroen

 

restaurant_citroen_olympisch_stadion

Citroen

 

Roze

Dat roze mijn lievelingskleur is, hoef ik volgens mij aan niemand meer uit te leggen. Dus geheel in stijl met mijn roze jas en telefoon kon ik zo aanschuiven aan één van de roze tafeltjes en stoelen gedekt met roze tafellinnen, die allemaal lekker los in de ruimte zijn opgesteld. Je begrijpt het al: met een meer dan gelukzalige smile. Inclusief de roze menukaart & het roze wc papier op de toiletten. Ja, ik hou nou eenmaal van details…
Eindelijk heeft Amsterdam ook een roze hotspot, net als mijn lievelingsrestaurant Sketch in London
Ook aan de rokers onder ons is gedacht: op foute oudroze gecapitonneerde bankjes kun je tussen de gangen door een sigaretje roken. Inclusief een sterrenkijker om naar Baut Zuid te loeren. Verder hebben ze ook een greenhouse, een soort van Albert Heijn kruidentuintje maar dan in XXL formaat. Grote houten bakken vol met verschillende kruiden. Mega hip en duurzaam. Voor als je echt niet meer naar huis wilt, staat er ook nog een klein tentje en een ouderwetse caravan in de ruimte 🙂

 

restaurant_citroen_roze_jas

roze

 

 

restaurant_citroen_menu_roze

roze

 

 

restaurant_citroen_roze_wc_papier

roze

 

 

restaurant_citroen_kruidentuin

kruidentuin

 

 

restaurant_citroen_rookruimte

rookruimte

 

Food

Ik kan niet anders zeggen dat het eten werkelijk heerlijk was. Je ziet de koks in de grote open keuken hard werken om mooie bordjes te serveren.

 

restaurant_citroen_oesters

voorgerecht

Oesters 1/2 dozijn fines de claire

 

restaurant_citroen_asperges

asperges

Asperges, gepocheerd ei & kruidenmayo

 

restaurant_citroen_sashimi_zeebaars

sashimi

Sashimi van zeebaars & chucka wakame

 

restaurant_citroen_lamsvlees

lamsvlees

Gegrild lamsvlees, tuinbonen, morilles & oregano

 

restaurant_citroen_griet_tabouleh

griet

Gebakken griet, tabouleh & pistache

 

restaurant_citroen_boerenboter

boerenboter

Boerenboter & brood

 

restaurant_citroen_keuken_open

keuken

Open keuken

 

restaurant_citroen_keuken

keuken

De koks

 

Wil je er ook heen om dit zelf te ervaren? Reserveren kan via 020-3626454. De zaak is dagelijks geopend vanaf 18.00 uur, behalve op zondagen.  Adres: Stadionplein 22-24. Amsterdam Zuid.

 

restaurant_ citroen_chocolade_taart

chocotaart

Chocotaart

 

Enjoy!
Vind je het leuk om mijn blogs te volgen? Binnenkort kun je je op mijn blog pagina abonneren zodat je er geen eentje meer hoeft te missen.

Rosalisa