Binnenkijken in Utrecht

By Rosalisa

Begonnen met een gigantische verbouwing & uitbreiding van de hele benedenverdieping met als resultaat een heerlijk ingericht comfortabel woonhuis.De wens van de bewoners was om een ruimte te creëren die rust & licht uitstraalde. Maar die tegelijkertijd  modern, behaaglijk & comfortabel was. Na de presentatie van mijn ontwerpplan zijn we begonnen met alles te realiseren. 

Allereerst is de visgraten parketvloer mooi en vakkundig doorgetrokken in het nieuw aangebouwde stuk zodat het totale woonoppervlak één geheel blijft. Vervolgens een gewaagd kleurenplan. Ondanks het feit dat de bewoners eigenlijk alleen maar witte muren waren gewend & huiverig waren dat het allemaal veel te donker zou worden, hebben ze mij het vertrouwen gegeven om de nieuwe witte lichte ruimte te transformeren tot een intieme mooie rustige sfeer, zonder dat het donker oogt. Kleuren als Flexa Betongrijs [lichtgrijs]  Lei [antraciet]  Boetseerklei [warm groen]  Bonsai [donkergroen] & Waardevol [donkerbruin] met als accentkleur Retro Vibe [kerrie] geven de ruimte een intieme, rustige uitstraling. Mede door het gebruik van mooie pure materialen zoals hout, wol, beton, leer & suède krijgt de ruimte een stoere, moderne, naturel look.

 

beton_hang_lamp

beton hanglamp

Beton hanglampen

 

 

visgraat_parket-vloer

visgraat parketvloer

Flexa kleur: Boetseerklei en Bonsai

 

De wit houten meubels zoals de vitrinekast Cape Cod Loods5 & klepbank komen prachtig uit tegen de donkere muren. Mijn ‘knipoog’ is de accentkleur kerrie [ achterwand vitrinekast] & het IXXI schilderij van het Melkmeisje [Johannes Vermeer] in de keuken. De hippe kussentjes op de banken & een muursticker van een vogelkooitje Ferm Living boven de schouw geven een speels accent. Aan de hoge tafel Oasis met barstoelen Onyx Troubadour voor de vitrinekast is extra ruimte om huiswerk te maken of aan de laptop te zitten.

 

ferm_living_kussens

ferm living

Ferm Living kussentjes

 

open_keuken

ixxi

 

 

ixxi_melkmeisje

ixxi

Ixxi Melkmeisje

 

In de aanbouw is een comfortabele zit- loungehoek / tv. hoek gecreëerd. De zwart suède loungebank Australian staat los in de ruimte. Een grote stoere salontafel Malino Troubadour waar je van alles en nog meer op kwijt kunt. In het middenstuk tegenover de open keuken een grote houten stoere eettafel met klepbank & ribstoeltjes Ridge Zuiver bij een sfeervolle authentieke houtkachel, waar men heerlijk met de hele familie kan zitten. De betonnen hanglampen geven een stoer accent.

 

bank_australian_zwart

bank australian

Flexa kleur: Waardevol

 

 

ferm_living_kussens

ferm living

Bank Australian, Ferm Living kussentjes, hoge tafel & stoelen & vitrinekast Cape Cod.

 

De voorzijde van de woning is een soort werkruimte annex privé lees-chill-hoekje geworden. Door de authentieke en suite deuren is deze naar gewenst ook af te sluiten als er echt gewerkt moet worden. In het Barc cupboard kastje Pols Potten zijn alle paperassen en ordners uit het oog opgeborgen. De witte Joe  Columbo trolley is een design klassieker. De antieke wereldbol met drankvoorraad, het koeienvel en de Barca stoel in koeienprint & dito hocker HIP dragen bij aan de juiste sfeer. De XL gebreide poef van Christien Meinderstma om lekker op te chillen voor de houtkachel. Alle ramen hebben prachtige naturel washi rolgordijnen & vormen een mooi rustig geheel met de lange semi transparante gordijnen voor de glazen achterwand. Al met al een bijzonder geslaagd project & gelukkige bewoners. En ik dus ook!

 

eetkamer_stoel_rib

doorkijk

 

 

koeienvel_stoel_barca

office

 

 

barca_stoel_hocker_koeien_print

barca stoel

 

 

poef_gebreid

poef houtkachel

 

Benieuwd naar de rest? Bij projecten/ interieur op mijn website kun je de hele reportage bewonderen.

Geïnspireerd geraakt? Wil je ook zo’n lekker huis? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur- en of kleuradvies op maat. Zie contact

Rosalisa