Binnenkijken In Laren

Na jaren in Genève (Zwitserland) te hebben gewoond met manlief, drie dochters en Golda de hond zijn zij recentelijk neergestreken in een droomvilla in Laren. Aan mij de vraag om een werkkamer annex logeerkamer speciaal voor haar te ontwerpen waar zij zich kan terugtrekken, kan werken en kan chillen. Tegelijkertijd, mochten zij gasten ontvangen, om in dezelfde ruimte ook een fijne slaapplek te creëren. Het mag dus het een echte vrouwelijke feel krijgen. De desbetreffende ruimte is een soort zolderkamer (dwz. een kamer boven de garage) met alleen maar schuine wanden. Wat uiteraard best lastig is omdat je nergens plek hebt om iets op te hangen. In het plafond is een lichtkoepel gerealiseerd zodat er mooi licht naar binnen komt. Raampjes aan drie zijden.

 

 

before

Before foto van de ruimte

 

 

before foto van de ruimte

Before foto van de ruimte

 

Kleurenplan

 

Aangezien zij mijn blog had gelezen over de nieuwe trendkleur okergoud had ze één stukje muur al okergoud laten verven. De bedoeling was om de andere muur er recht tegenover ook in deze kleur te verven. Gelukkig was ik net op tijd om de schilder even ‘on hold’ te zetten. 🙂 Ik heb een mooi warm en subtiel kleurenplan voor haar ontworpen met dank aan het prachtige trendboek ColourFutures van Flexa. Ingetogen en verfijnd, met veel zachte nuances. Okergoud in combinatie met zacht roze, taupe, licht grijs en mosterdgeel als accentkleur.

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_&klevering_bord_hert

Binnenkijker Laren met trendkleur okergoud

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_essenza_dekbed_hugo

Binnenkijker Laren met okergoud in een subtiel kleurenpalet

 

 

De nis bij het bed, ook doorgetrokken de hoek om, in okergoud. Beide schuine muren links en rechts in zacht roze, de kastdeurtjes eronder in taupe met grijze leren greepjes (Lerengreepjes.nl) De smalle strook lambrisering, zowel links als rechts in de accentkleur mosterdgeel. De nis bij het bureau evenals de achterwand lichtgrijs met een taupe kleur dossierkast. De vloer en kozijnen van de raampjes zijn donkerbruin, evenals de rolgordijntjes, dus gaan perfect samen. Accessoires in goud voor een glamorous feel.

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_opbergbox_vilt_grijs_hema

Binnenkijker Laren met een subtiel kleurenpalet

 

 

binnenkijken_laren_okergoud

Binnenkijker Laren met trendkleur okergoud in de hoofdrol

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_wolvilt_kussen_roze_hinck

Binnenkijker Laren met subtiel kleurenpalet

 

Werkkamer / logeerkamer

 

De ronde tafel met geel bovenblad is hoogglans zwart geschilderd. De bestelling voor zes verschillende kleuren stoelen nog net op tijd kunnen aanpassen naar een iets rustigere variant. In plaats van een bonte combinatie aan koraalrood, kerriegeel, paars, bruin, groen en zwart, gekozen voor een combinatie van twee grijzen, twee zwarte, een bruine en een mosgroene stoel. Een rustig rond ‘Woood’ sisal vloerkleed met brede rand voor op de vloer. (Basiclabel) Een grote ronde gouden hanglamp ‘Plenty Work’ (Zuiver) met een link naar de Seventies voor boven de tafel. Een donkerbruine Vitra ‘Rotary Tray’ (ontworpen door Jasper Morrison) met een gouden en zilveren appel erin. Op de smalle lambrisering vier letterlampen F L O W voor in de juiste Flow te blijven. Eronder, in de open vakken licht grijzen vilten opbergboxen (Hema)

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_letterlamp_hema_zuiver_stoel_rib

Binnenkijker Laren met letterlampen

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_zuiver_ribstoel

Binnenkijker Laren

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_ribstoel_zuiver_letterlamp_hema

Binnenkijker Laren

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_letterlamp_hema_flow

Binnenkijker Laren met Vitra Rotary Tray

 

 

Laren_interieur

Binnenkijker Laren

 

 

De ‘Chaise Longue’ (ontworpen door Corbusier) met een mosterd gele zigzagkruk (Pols Potten) een zachtroze wol vilten kussen (Hinck) en een mat zwarte vloerlamp ‘Reader’ (Zuiver) om lekker te chillen. Op de smalle strook lambrisering een zwarte Eames Housebird (Vitra) die echt prachtig combineert qua kleur met de wand en kastjes eronder.

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_chaise_longue_corbusier_vitra_bird_zigzag_kruk_pols_potten

Binnenkijker Laren met Chaise Longue Corbusier

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_pols_potten_zigzag_kruk_vloerlamp_reader

Binnenkijker Laren met zigzag kruk Pols Potten

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_vitra_bird

Binnenkijker Laren met Eames Housebird Vitra

 

Op het bureau twee grote beeldschermen om lekker aan te werken. In de nis een 60cm walnoot bruine delicate ‘Sunflower’ klok (Karlsson). Een groepje van drie vazen (Housedoctor) en een foto in een goudkleurige lijst. Een imposante goud metalen eyecatcher als bureaulamp genaamd Josephine (Pols Potten)

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_tafellamp_josephine_goud_sunflower_klok

Binnenkijker Laren met goud metalen tafellamp Josephine

 

 

binnenkijken_laren_okergoud

Binnenkijker Laren

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_housedoctor_vaas

Binnenkijker Laren

 

 

In de nis het bed (voor toch een beetje privacy) opgedekt met een rendier dekbedovertrek ‘Hugo’ (Essenza) een wollen gebreide okergele sprei en twee wolvilten kussens (Hinck) Aan beide zijden van het bed twee gouden bijzettafeltjes ‘Cupid’ (Zuiver) met prachtige gouden bedlampjes met marmeren voet (Housedoctor) Aan het enige stukje rechte muur in de nis een serie van vier goud/ okergele bordjes met rendieren erop. (&Klevering) In de vensterbank bij het raampje een XL glazen stolp met een wit keramiek rendiertje.

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_essenza_hinck_kussens_wolvilt

Binnenkijker Laren met serie hertenbordjes &Klevering

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_cupid_gold_bijzet_zuiver

Binnenkijker Laren

 

 

binnenkijken_laren_okergoud_stolp_hert_keramiek

Binnenkijker Laren met glazen stolp en wit keramiek rendiertje

 

Ik ben trots én desbetreffende dame is dolblij met het resultaat.

Wat wil je nog meer 🙂

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je ook wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Lukt het jou ook maar niet om een ziel in je huis te krijgen? Zelfs met kleine veranderingen, zoals een mooi nieuw kleurenplan wordt je huis ineens een thuis. Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur-  en of kleuradvies op maat. Zie contact

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.