Binnenkijken in Amsterdam West

By Rosalisa

In Amsterdam West heb ik een mooi plan voor een heel leuk jong stel mogen ontwerpen. Een leuke stadse benedenwoning omgetoverd tot een heerlijke woonruimte met een retro / vintage feel.

De grenen houten vloer is geschilderd in een heel licht grijs ( Flexa ON.00.81) zodat de smalle ruimte 2x zo groot oogt. De gedateerde hoge vakkenkast, evenals het houten schot naast de trap zijn verwijderd. Zodat de woonruimte open en veel ruimtelijker oogt. [before foto’s op mijn website projecten/interieur/Amsterdam West]

 

retro_behang_orla_kiely

Orla Kiely

Orla Kiely behang Harlequin Multi Stem

 

Een mooi warm & rustig kleurenpalet op alle muren en houtwerk van Little Green geven de ruimte de juiste sfeer. Met onder andere kleuren als Normandy Grey, French Grey, Celestial Blue, Light Peach Blossom en Yellow Pink. Deze kleuren matchen perfect met het retro behang van Orla Kiely [Harlequin Multi Stem] De bijzondere trap midden in de kamer is extra geaccentueerd door er een kleurige loper op te schilderen.

 

orla_kiely_multi_stem_dressoir

Dressoir Anjou

 

dressoir_anjou_walnoot

dressoir Anjou walnoot

Dressoir Anjou walnoot

 

copper_retro_lamp_zuiver

Copper Retro Lamp Zuiver

Copper Retro lamp Zuiver

 

Koper/ goudaccenten zoals de retro copper hanglamp Zuiver en de keukenkast knopjes Ikea  passen perfect in deze retro feel. De origineel maisgele keukenkastjes zijn geschilderd in lichtblauw en voorzien van nieuwe goudkleurige knopjes. De zwarte wand met zwarte afzuigkap was een zwaar donker vlak. Door de wand in lichtgrijs te schilderen, oogt het veel lichter en ruimer en komt ook de zwarte afzuigkap ineens mooi uit. De mat grijze Flowerpot hanglamp in de keuken past precies in de retro feel.

 

prega_gordijn_goud

Kobe

Kobe Prega gordijn goudkleurig

 

bank_leer_cognac

bank leer cognac

De goudkleurige Prega gordijnen aan de voorkant geven een glamorous luxe touch. De witte houten luxaflex aan de achterkant filteren het binnenkomende zonlicht prachtig.

 

OMG_stoel

OMG

Zes OMG eetkamerstoelen [Zuiver]  in 3 verschillende kleuren [ grijs, blauw, groen] matchen perfect bij de muren en behang.

 

eettafel_samt_omg_stoel

eettafel samt

Eettafel walnoot Samt

 

retro_cube_vakken_kast

cube

 

retro_cube_module_vakken_kast

cube

Diverse Cube kastjes walnoot

 

De prachtige eettafel SAMT met afgeronde hoeken, de wandkast uit diverse kleine cube kastjes opgebouwd en het dressoir Anjou  zijn in walnoot, wat ook deze retro feel versterkt.

 

cognac_leer_bank

cognac leer bank

Cognac kleur leren bank

 

Een cognac kleur leren bank past perfect in deze look. De originele vintage set G Plan bijzettafeltjes komen nog. Evenals een gebreide poef en een setje koper kleurige hanglampjes boven de bank.

 

Geïnspireerd geraakt? Wil je ook zo’n leuk huis met een retro feel? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur- en of kleuradvies op maat. Zie contact

Rosalisa