Binnenkijken in Amsterdam West

By Rosalisa

Het lukt een creatief jong stel met 2 kids maar niet om in hun mooie ruime appartement rust en eenheid te creëren. Het blijft te onsamenhangend en te druk. De woonkamer wordt niet of nauwelijks gebruikt. De riante woonkeuken is onrustig door een overvloed aan kleurtjes, tekeningen en rommeltjes. Aan mij de uitdaging om eenheid in kleur en sfeer te creëren. Ook om door een kleine update alle ruimtes weer optimaal te benutten en er een fijn thuis van te maken. 

 

Kleurenplan

Door de muren in warme matte kleuren van Little Green te schilderen, zoals petrol blue Stifkey Blue 281 zeegroen Lichen 19 en grijzen Pavilion Gray 242 &  Manor House Gray 265 ontstaat er één duidelijke sfeer en alle ruimtes komen bij elkaar. Ineens zit er een ziel in. Met veel meer intimiteit, warmte, rust en samenhang.

 

before01    before02    before04

Before

Woonkamer

Door de warme kleur zeegroen en grijs komt de hele woonkamer tot leven en de bank en vloer komen ineens prachtig uit. De zeegroene wand loopt door tot in de hal. Door een iets andere opstelling & andere verlichting heeft de woonkamer een meer volwassen sfeer gekregen. En is het er inmiddels heerlijk toeven.
In plaats van diverse kleurrijke lampjes in verschillende stijlen heb ik voor eenheid gekozen door grote zwarte lampenkappen te kiezen. Zoals de zwarte Swivel Wandlamp boven de bank en de matzwarte XXL Office Lamp bij de vleugel. Zwarte spotjes aan het plafond voor extra verlichting. De vleugel is 180˚ graden gedraaid zodat deze nu open in de ruimte staat. Door de bank iets van de muur te plaatsen krijg je een ruimtelijker gevoel.
De hoeveelheid bont gekleurde kussentjes en dekentjes op de bank zijn vervangen door een aantal mooie effen kussens die matchen met de nieuwe kleuren.
Een fijn kleed voor extra warmte en sfeer. Een grote spiegel speels tegen de wand gezet. Zeegroene velours gordijnen tot op de grond Teatro Kobe voor een luxe gevoel en intimiteit. Op de schuifwand aan weerszijden een decoratief behang van Elitis Parade Goud  Een ruime ovale glazen salontafel waar je van alles op kwijt kunt (helaas beiden nog niet op de foto te bewonderen)

 

binnenkijken_adam_woonkamer

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_schuifdeur

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_kleed

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_bank

binnenkijken

 

binnekijken_adam_vleugel

binnenkijken

 

Keuken

De diep petrol blue kleur in de keuken is weliswaar gedurfd maar geeft meteen rust en sfeer. Alles komt ineens mooi uit. Het prikbord is in dezelfde kleur geschilderd als de muur en is zo één geheel met de muur.
Een selectie kindertekeningen ingelijst in zwarte identieke lijstjes & gegroepeerd als een ‘Wall of Fame’. In plaats van op alle muren een schilderij te hangen, krijg je veel meer rust en eenheid als je ze bij elkaar hangt. Een hoge houten kast bij raam in hetzelfde hout als het keukenblok. Met een aantal open vakken om de mooiste spulletjes, likeuren en kookboeken in te etaleren. In de dichte vakken en laatjes kunnen alle rommeltjes en paperassen worden weggewerkt. De lange plank boven het keukenblok opnieuw gestyled met leuke accessoires.

 

binnenkijken_adam_keuken

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_keuken_aanrecht

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_keuken_blauw

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_keuken_eettafel

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_keuken_petrol_blue

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_ keuken_stoeltjes

binnenkijken

 

binnenkijken_adam_eettafel

binnenkijken

 

Hal

In de hal (het centrale punt) komen alle kleuren samen. De eerst zo kille hal met gele muur heeft nu een ziel gekregen. Ook hier is een selectie gemaakt om foto’s opnieuw in te lijsten en op één muur op te hangen.

 

binnenkijken_adam_hal

binnenkijken

 

Geïnspireerd geraakt? Of kun je ook wel wat hulp gebruiken bij de (her)inrichting en styling van jouw eigen (droom)huis? Lukt het jou ook maar niet om een ziel in je huis te krijgen? Zelfs met kleine veranderingen, zoals een mooi nieuw kleurenplan wordt je huis ineens een thuis. Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur-  en of kleuradvies op maat. Zie contact

 

Rosalisa