Binnenkijken in Amsterdam

CITY CHIC FAMILY HOME

Warme Tinten, Ronde Vormen & Luxe Materialen

 

Een leuk jong stel wonen met hun dochter Lisa & baby boy Oscar in een appartement van zo’n 70m² op de begane grond in een gezellige straat in Amsterdam Zuid. Hun woonkamer is een lange rechthoekige ruimte met een eveneens langwerpig keukeneiland wat midden in de ruimte is geplaatst. Zodat er weinig ruimte overblijft om een lekkere zit-& eethoek te creeren. Witte muren, een witte keuken & witte kasten geven nou niet echt sfeer. Alles oogt groot & rechthoekig. Een lichte aanbouw/serre met openslaande deuren naar het tuintje geeft fijn extra licht & ruimte. In verband met de gezinsuitbreiding van baby Oscar willen zij hun huis een moderne update geven. Met vooral meer/ betere opbergruimte & een lekkere zit plek.

 

 

City Chic Family Home

Binnenkijken in Amsterdam

 

 

City Chic Family Home

Zithoek & Bijzetjes

 

UPDATE

 

Het eerste wat er moet gebeuren is een grote clean-up. Het huis is in de loop der jaren vol gegroeid met allerlei troepjes & rommeltjes. Kastjes zitten overvol met spullen die ze eigenlijk niet/ nooit meer gebruiken. Verder hebben ze een aantal grote massieve (gedateerde) donkere meubels die behoorlijk de ruimte bepalen. Net als de gedateerde stoffen bank in vaal oranje, die al menig huis heeft overleefd. Alles heeft een frisse update nodig. Met slimme opbergmogelijkheden. Het appartement heeft ruimte & rust & heel veel warmte nodig.

 

 

Binnenkijken in Amsterdam

Zithoek met bank Fluente

 

 

City Chic Family Home

Zithoek

 

 

City Chic Family Home

Bijzetje met Iitala vaasje

 

 

KLEURENPLAN

 

Een mooi kleurenplan doet wonderen. Om alles mooi bij elkaar te laten komen & om sfeer in de ruimte te brengen. De deurposten van de openslaande deuren naar de hal zijn geschilderd in Histor Lei. Met deze kleur als uitgangspunt is een gebalanceerd kleurenplan ontworpen uit de collectie van Lab Eco Wall Paint.

 

City Chic FamilyHome

Kleurenplan Lab Eco Wallpaint

 

City Chic Family Home

Kleurenplan LAB Eco Wallpaint

 

In vrijwel dezelfde tint als de deurposten is een lambrisering van 45 cm geschilderd vanaf de plinten in de kleur Grey Clay tot aan de pilaar. Ook de beide pilaren, de verbinding naar de serre, zijn meegenomen voor extra contrast. Het plafond van de serre in Diamond (zachtroze) Kleuren als Mushroom (licht beige) & Ash Grey (licht grijs) matchen perfect met deze kleuren & geven de ruimte instant sfeer, warmte & rust. Zonder dat het te donker wordt. Alle witte meubels komen nu ook veel mooier uit.

 

City Chic Family Home

Kinderstoeltjes

 

City Chic Family Home

Living

 

LIVING

 

Aangezien de woonkamer/ keuken smal & lang is met grote rechthoekige blokken zoals het keukeneiland, schreeuwt de ruimte om ronde zachte vormen.

Ze missen een fijne zithoek. De gedateerde plofbank mag weg. Daarvoor in de plaats komt een elegante L-vormige fluwelen taupe hoekbank Fluente  waar ze met zijn allen heerlijk in kunnen relaxen. Een bank op pootjes geeft lucht. Lekkere grote kussens met kwasten erin.  Eronder een groot rond chic vergrijsd roze tapijt. Dit vloerkleed is gemaakt van 100% viscose wat super zacht aanvoelt & het heeft een mooie diepe glans

 

 

City Chic Family Home

Zithoek met Bijzettafeltjes

 

Achter de bank boven de verwarming een metalen witte wandplank van 120cm & 8cm diep met opstaande rand om je glas wijn veilig neer te zetten & de afstandsbediening uit het zicht. Op het ronde tapijt een ronde houten salontafel Mesa op drie zwarte pootjes. Het tafelblad heeft een opstaande rand, wel zo makkelijk mocht er iets omvallen. Diameter 60cm. Kek gouden sidetable S voor je espresso of vaasje.Verfijning & minimalisme maken dit alledaagse object tot een bijzonder pronkstuk. Handgemaakt in India.

 

 

City Chic Family Home

Living & Keuken

 

De grote rookglas ronde spiegel boven de bank zorgt voor extra ruimtegevoel. Het chique rookglas oogt rustig & geeft een retro feel. In de hoek boven de bank hangt speels een leren naturel kleurige hanglamp Macy.

 

 

City Chic Family Home

Doorkijk naar de zithoek

 

Een derde (open) vakkenkastje is toegevoegd aan de muur voor extra opbergruimte.

Op deze lange wandkast een cirkellamp van zwart aluminium met een led-strip aan de binnenzijde. De Luminious Circle oogt als een groot rond object & geeft prachtig licht. Tevens is de lamp dimbaar zodat je voor elk tijdstip de juiste sfeer kunt bepalen. Hoe relaxed is dat! Mooi stilleven van witte kandelaars , zandloper, een houten hand (Hay) & 2 uit hout uitgesneden naamlampjes 

 

 

City Chic Family Home

Wandkast

 

 

City Chic Family Home

Stilleven

 

Naast de bank een roze plantenbox  Een strak vormgegeven bak op verfijnde poten van gepoedercoat metaal oogt stijlvol & minimalistisch door zijn strakke lijnen. Deze box kan voor planten gebruikt worden, maar net zo goed voor tijdschriften & boeken. Met een elegante messing tray erop heb je zelfs nog veel meer styling & opbergmogelijkheden. Door zowel spulletjes in de box als op de tray te plaatsen kun je leuk spelen met verschillende niveaus. Erop een witte bubble vaas Pebbles

 

 

City Chic Family Home

Vaas Pebbles

 

Aan het keukeneiland twee gerecycled leren cognac kleur barstoelen Vogue. Hoog 80cm. Onder de zitting een zwart stalen onderstel met een handige voetensteun voor een moderne finishing touch

 

In de serre is de eethoek geplaatst. Waar veel natuurlijk licht is. De zwarte industriele vitrinekast is verplaatst naast het keukenblok. Zodat deze geen licht & ruimte meer wegneemt in de eethoek. Aan de vintage eettafel vier fluwelen eetkamerstoelen uit dezelfde Vogue serie in de kleur Nougat (zachte delicate grijstint) De ronde vormen geven de stoeltjes iets elegants & chique. Wederom met een retro feel.

 

 

City Chic Family Home

Serre

 

Op de pilaar in de serre hangen twee kleine vierkante muurboxen boven elkaar. Eveneens van gepoedercoat metaal in de kleur licht grijs. Deze Ferm Living Wall boxen zijn het kleine zusje van de grote planten box & hebben eveneens een minimalistisch ontwerp. Superleuk voor je favoriete plantjes of handig voor kleine rommeltjes uit het zicht. Functioneel & sfeervol.

 

 

City Chic Family Home

Keukeneiland

 

 

City Chic Family Home

Eethoek

 

 

City Chic Family Home

Kinderhoek

 

 

Bewoners blij, ik blij

Binnenkort de hele fotoreportage op mijn website

Kun jij ook hulp gebruiken om zo’n heerlijk huis te realiseren?

Je weet me te vinden.

 

Have fun 🙂

 

Rosa Lisa

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.