Binnenkijken in Amstelveen

Eind 2015 kreeg ik een aanvraag om een riante woning in Amstelveen een fikse & frisse make-over te geven. Alles was inmiddels erg gedateerd. De woning was een allegaartje aan in de loop der jaren verzamelde spullen & verschillende stijlen. De uitdaging was om een eigentijds ontwerpplan te maken voor woon- & eetkamer inclusief de keuken. Met als kernwoorden: comfort, warmte & leef genot. In plaats van een ratjetoe aan sferen en stijlen er één geheel & sfeer van te maken. Met warme kleuren in een mooi uitgebalanceerd kleurenplan. 

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_woonkamer

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_tv.meubel

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_hoek

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_ledlicht

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_muurdeco

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_sfeer_keuken

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

Sfeer

 

Aangezien de bewoonster veel Afrikaanse prullaria had staan (beeldjes en schilderijen) was de link naar Afrika snel gemaakt. Mijn uitgangspunt was een inrichting met een ‘African touch’ Niet letterlijk maar met een eigentijdse moderne twist. Mede door het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en wol. Recycled, fairtrade & fairmade. Helemaal anno 2016!

 

 

binnenkijken_amstelveen_before_piano

Binnenkijken in Amstelveen before

 

 

binnenkijken_amstelveen_overzicht

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_before_hoek

Binnenkijken in Amstelveen before

 

 

binnenkijken_amstelveen_sunset_tafeltje

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_before

Binnenkijken in Amstelveen before

 

 

binnenkijken_amstelveen_salontafel

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_before_eethoek

Binnenkijken in Amstelveen before

 

 

binnenkijken_amstelveen_eethoek

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

 

Grote werkzaamheden vooraf

 

Aangezien de bewoonster in de loop der jaren haar huis wil gaan verkopen, was het van belang om een aantal dingen grondig aan te pakken en te renoveren. Zo werden alle rauhfaser muren vooraf allemaal strak gestukt voordat de schilder kon beginnen met het kleurenplan. Ook het plafond werd meegepakt. Alle houtwerk & radiatoren werden strak in de lak gezet. De zeer gedateerde mais gele tegelvloer in keuken, gang en toilet werd vervangen door een prachtige tegelvloer met matte keramische tegels. (60x60cm) Antique Acero in een prachtig assorti patroon gelegd.  Onderhoudsvrij in tegenstelling tot de Portugese tegels die je moet impregneren om de vloer mooi & vlekvrij te houden. Maar wel met dezelfde doorleefde ‘feel’. Overal nieuwe strakke hoge witte plinten (11 cm) in plaats van verschillende kleine houten plintjes. Eveneens nieuw aangelegde elektra, stopkontakten, dimmers & wanddozen.

 

 

binnenkijken_amstelveen_before_keuken

Binnenkijken in Amstelveen keuken before

 

 

binnenkijken_amstelveen_lucky_coin_mala

Binnenkijken in Amstelveen keuken after

 

 

binnenkijken_amstelveen_before_tegelvloer

Binnenkijken in Amstelveen keukenvloer before

 

 

binnenkijken_amstelveen_tegelvloer_keuken

Binnenkijken in Amstelveen keukenvloer after

 

 

Kleurenplan

 

Een kleurenpalet met veel warme en rustige kleuren. Zoals Flexa beige C8.04.67, Flexa taupe D5.12.55, Flexa oker F0.20.61, Flexa donkergrijs YN.02.45 en als accentkleur Flexa okergoud F1.34.58 05.

 

 

Puur behang & Veer Stencil

 

Een wand bij de eethoek is behangen met een bruin boomstronk/ schors dessin. Op de muur lijkt het een drie dimensionale fotoprint.  Boven de bank zijn 3 veren gesjabloneerd in Flexa donkergrijs, dezelfde kleur als de kozijnen van de deuren Forest Feather Stencil

 

 

binnenkijken_amstelveen_puur_behang

Binnenkijken in Anmstelveen Puur behang

 

 

binnenkijken_amstelveen_zithoek_bank

Binnenkijken in Amstelveen Feather stencil

 

 

Verlichting

 

Oosterse lampen voor een sprookjesachtig lichtspel op de muren. Grote XL bollen boven de eettafel, een groepje van 3 verschillende kleine hanglampjes bij de klepbank en 2 sierlijke tafellampen op de piano. Met verschillende dessins zoals filigrain, filisky en loaf fan. In de keuken drie grijze stoere hanglampen Lucas  De witte gedateerde lampenkappen op de bielzen standaarden naast de bank vervangen door een meer eigentijds en strakker design: Croco silver grey lampshade  Boven de vitrinekast is een Ledstrip aangebracht met gekleurd licht. Zodat je op de bank met afstandsbediening de kleur licht kunt aanpassen aan je eigen ‘mood’ van dat moment.

 

 

binnenkijken_amstelveen_doulton_stoel

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_muurdeco

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

Accessoires

 

Zes eetkamer stoelen Doulton in de kleuren grijs en mosgroen.  Een Joe Cocoon chair in de loungehoek. Het kleine broertje van de Joe Lounge chair met zijn royaal zitcomfort voor pure ontspanning.  Ervoor een wit bamboe bijzettafeltje Sunset  De houten klepbank heeft een tweede leven gekregen. In de olie gezet en dient nu als pronkbank. Erop een zilverkleurige XL Marokkaanse lantaarn ,een Senegalese tajinemand en twee Afrikaanse beeldjes. Voor de klepbank een uniek patchwork tapijt Silkeborg. Gemaakt van stukken oude handgemaakte tapijten uit Turkije. Ook het houten ladekastje heeft een tweede leven gekregen. Opnieuw in de olie gezet en gepimpt met een aantal nieuwe grijze metalen knopjes. Twee oude stoelpootjes aan de voorkant eronder gemonteerd. Aan de muur bevestigd als pronkkastje. Erop een mooie handgemaakte Afrikaanse schelpenketting  Twee houten kandelaren Ylema  Erboven een fairtrade & fairmade houten veer mala ketting.

 

 

binnenkijken_amstelveen_klepbank

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_hanglamp

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_pronkkast

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_kandelaar

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

binnenkijken_amstelveen_schelpenketting

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

De massieve veel te grote salontafel is vervangen door een kleiner formaat salontafel Lake. Deze robuuste salontafel straalt warmte uit door de mooie houtkleur. De bijzondere installatie van de poten zorgt voor een verassend design. Tevens een nieuw tv. meubel Makassar. Beiden van Sheesham hout gemaakt. (Indisch hardhout met prachtige natuurlijke nerven en vlamtekeningen met wisselende kleurschakeringen. Sheesham is een snelgroeiende en daarmee zeer duurzame loofhoutsoort) Een Senegalese XL-mand met deksel naast de bank voor alle fleecedekentjes. Een zilverkleurig gegraveerd vierkant dienblad met opstaande rand op de salontafel.

 

 

binnenkijken_amstelveen_zithoek

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

 

Boven de piano een houten rencelaw muurdeco (110x110cm) Op de piano een glazen stolp met houten onderstel met een dierbaar vaasje erin tentoongesteld. In de keuken een lucky coin mala ketting. De open keukenkastjes met melkglas plakplastic bekleed voor meer rust en minder inkijk. De binnenkant van de vitrinekast is in de accentkleur okergoud geschilderd (met een link naar de okerkleur muren van de keuken) zodat alle servies veel mooier uitkomt.

 

 

binnenkijken_amstelveen_overzicht_keuken

Binnenkijken in Amstelveen

 

 

 

De bewoonster is helemaal happy met haar nieuwe interieur. Comfort met een vleugje luxe, veel natuurlijke materialen én rust. Kortom een genot om thuis te zijn en volop te genieten. Geïnspireerd geraakt? Of kun je ook wel wat hulp gebruiken om je droomhuis te realiseren? Ik help je graag met een professioneel en persoonlijk interieur- en of adviesplan op maat.

 

 

Have fun 🙂

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.