Binnenkijken in Amstelveen

VAN EEN ‘MANNEN’- NAAR EEN ‘VROUWEN’-HUIS

 

 

Een knap sportief stel met drie volwassen zonen wonen in een heerlijk huis in Amstelveen. De woonkamer is maar liefst 12,5 meter lang & 4 meter breed. Aangezien de mannen hier duidelijk in de meerderheid zijn schreeuwt het huis om warmte & sfeer. Veel massale rechthoekige strakke meubels. Allen in dezelfde kleurtonen beige, grijs & bruin. Het is tijd voor veel meer vrouwelijkheid in dit mannenhuis.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Binnenkijkje vanuit de Hal

 

 

VROUWELIJKE TOUCH

 

Het huis vraagt om een vrouwelijke touch. Het mag allemaal wel wat losser & speelser. Er zit totaal geen spanning in. Door het gebruik van wat ranke elegante meubeltjes, veel ronde vormen & hier en daar een kleine dosis glam door wat messingaccenten krijgt het huis al veel meer sfeer. Ook stoffen zoals fluweel & wol dragen bij aan een warm gevoel. Gordijnen tot op de vloer zowel aan de voor- als achterkant zodat je niet meer ‘s avonds tegen een donker zwart gat aan zit te kijken.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zitje bij Open Haard

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Door de Ronde Spiegel

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Detail Eethoek

 

 

KLEURENPLAN

 

De wand naar de hal heeft licht afgeronde muren. Deze wand is als enige in een mooie kleur taupe geschilderd. Helaas niet echt geschikt om meubels tegen te plaatsen of schilderijen aan op te hangen vanwege de lichte ronding. Op alle andere lange witte muren hangen strak, symmetrisch & gecentreerd foto’s van het gezin.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Living

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Living

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Living Before

 

 

Het allerbelangrijkst is een mooi kleurenplan zodat de lange witte muren tot het verleden horen. Alleen al door toevoegen van kleur verandert een ietwat kil wit huis direct in een warm thuis. Omdat de lange afgeronde wand in Flexa taupe F6.05.50 geschilderd is heb ik voor verf van Little Greene gekozen. Deze ietwat vergrijsde matte verftinten matchen mooi bij de kleur taupe. Warme kleuren zoals Dorchester Pink 213, Portland Stone 77, French Grey Dark 163 geven de kamer een instant metamorfose. Als laatste de accentkleur Bronze Red 15 op één muur in haar kantoor. Ik gebruik zelden tot nooit rood in een kleurenplan omdat ik dat vaak veel te aanwezig vind, maar deze warme Bronze Red is allesbehalve schreeuwerig & geeft precies de juiste spanning & sfeer aan die ik voor ogen heb. En ook niet onbelangrijk, laat rood nou ook net haar lievelingskleur zijn 🙂

 

 

LIVING

 

Twee enórme rechthoekige banken recht tegenover elkaar geplaatst zijn behoorlijk aanwezig in de ruimte. Nog eens extra versterkt door de brede donkerbruin-beige strepen. Als eerste dus alle zitkussens vervangen door nieuwe hoezen in een effen beige ribstof. Inclusief de sierkussens, aangevuld met twee superzachte hand gebreide beige kussens van Merino wol & twee kleinere fluwelen sierkussens Maxima & Bouquet Evergreen met dezelfde bloemenprint als het behang in haar kantoor. De hele zithoek straalt nu rust & comfort uit. Een groot tv.scherm hangt tussen de banken aan de muur. Op de grond twee ronde glazen salontafels Duarte met een fraai messing onderstel die je makkelijk in & uit elkaar kan schuiven. Perfect dus voor een Binge-avondje Netflixen. Bij de bank een messing Hübsch vloerlamp met drie ronde matglazen bollen voor als je languit de krant wilt lezen. Oudroze fluwelen gordijnen aan de voor & achterkant doen wonderen qua warmte & sfeer. Door de deze dicht te doen is het ‘s avonds ineens intiem & sfeervol. Het aangrenzende kantoortje van manlief is in rustig grijs geschilderd. De witte vakkenkast is gerestyled & komt nu mooi uit tegen de grijze achterwand.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zithoek

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zithoek

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zithoek before

 

 

 

KANTOOR

 

Haar kantoortje heeft een open doorgang naar zowel de woonkamer als de keuken maar voelt toch ietwat privé. Op de Bronze Red muur schittert een prachtige hippe van verguld metaal ronde muurdecoratie Dayma. Naast deze bordeauxrode muur is de hele achterwand behangen met het Golden Age Flowers behang van Kek Amsterdam. Dit 165 grams matte vliesbehang is sterk, milieuvriendelijk & biologisch afbreekbaar. Ook fijn. Samen geeft het precies de Wow-factor die nodig was.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Kantoor met Golden Age Flower Behang & Bronze Red Muur

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Kantoor met Golden Age Flower Behang & Bronze Red Muur

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Kantoor Before

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Goudkleurige Muurdecoratie Dayma op de Bronze Red Muur

 

 

De warme kleur rood komt terug in de woonkamer door twee stijlvolle bordeauxrode fluwelen fauteuils Frame met zachte rondingen & een strak modern messing onderstel. Achter de bank als intiem zitje voor de open haard. Op een druppelvormig oudroze tapijt Stilla van het Deense designmerk AYTM Ernaast een lief goudkleurig rond metalen wolkentafeltje

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Bordeauxrode Velvet Fauteuils met Gouden Wolkentafeltje

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zithoekje bij Open Haard met Muurdecoratie Carmen

 

 

 

OPEN HAARD

 

Door de open haard & schouw in één kleur te schilderen krijg je veel meer eenheid & rust. Aan weerszijden op de schouw twee matzwarte design wandlampjes Ogilvy met een stijlvol messing accent. Met 2 metalen kapjes, zodat je de keuze hebt tussen boven- en onder verlichting. Midden op de schouw een ronde wanddecoratie Carmen met weer een groot wow-gehalte van verguld metaaldraad & parelmoer pastilles. Komt prachtig uit op de donkere taupe kleur. Met een doorsnede van maar liefst 90cm.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Overzichtje Living vanaf de bank

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Zithoekje bij Open Haard

 

 

Aan de andere kant van de open haard nog een eyecather namelijk een prachtige elegante glazen Art Deco sidetable van glas & messing. Erop twee porseleinen überhippe cheetah kandelaars, diverse conische & cilindrische zandlopers & een glazen vaas met mooie takken. Wat bijzondere flessen drank, karaffen & kristallen glazen uitgestald op de glazen plankjes.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Art Deco Glazen Messing Sidetable

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Art Deco Sidetable met Cheetah Kandelaars

 

 

EETHOEK

 

Aan de eettafel zijn de gedateerde paars leren stoelen met wieltjes vervangen door elegante comfortabele fluwelen armstoelen Brit in roze & grijs. Ook is de massieve eiken eettafel net uit het midden geplaatst zodat het allemaal wat losser voelt. Boven de grote eettafel een bijzondere goudkleurige metalen hanglamp Cooper met 5 glazen ronde bollen. Deze lamp is modern & atypisch dankzij de bollen die op verschillende hoogte hangen & niet allemaal even groot zijn. Deze aparte speelse hanglamp heeft een luchtige vorm & past perfect boven een eettafel om er een zacht & elegant accentje aan te geven. Midden op de lange muur bij de eettafel een XL-grote ronde zwarte spiegel Complete van maar liefst 110cm doorsnede.

 

 

Binnenkijken_in_Amsttelveen

Doorkijk vanuit Living naar Kantoor

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Doorkijkje vanuit Eethoek naar Kantoor & Keuken

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Eethoek

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Doorkijkje vanuit Knatoor naar Eethoek

 

 

KEUKEN

 

In de keukenhoek is het nu lekker ontbijten op een comfi zitkussen op de harde bank. Wat roestoranje kleurige kussens erbij voor extra zitcomfort. De mooie familieportretten gecentreerd op een roze geschilderde brede baan over de taupekleurige muur boven de zithoek komen zo prachtig uit. Twee fluwelen roestoranjekleurige eetkamerstoeltjes OMG ervoor.

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Doorkijk naar keuken

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Keuken Before

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Keuken

 

 

Binnenkijken_in_Amstelveen

Doorkijk vanuit Kantoor naar keuken

 

Missie meer dan geslaagd!

Van een strak typisch mannenhuis naar een elegant warm & sfeervol vrouwenhuis.

City-chic in Amstelveen! Missie geslaagd.

Bewoners blij, ik blij 🙂

 

Wil jij ook zo’n mooi huis?

Je weet me te vinden.

 

Binnenkort de hele reportage inclusief de before & afters op mijn mooie website www.rosalisaVilla.com

 

Have fun 🙂

 

 

Rosalisa

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.