Augustus 2016: Tasty Keukengadgets

Column Tasty keukengadgets

Column Tasty Keukengadgets

 

 

Zwevende keukenkasten, afzuigbladen geïntegreerd in het werkblad, light beton, pitt-cooking, touch-kranen, tip-on greep loze laden…. ik heb het allemaal al uitvoerig beschreven in mijn eerdere columns. De laatste jaren houden we van innovatieve, kwalitatief hoogstaande keukens die van alle gemakken zijn voorzien. Veelal resulteert dit in strakke design keukens. Wie kent ze niet alle prachtige sfeerfoto’s in interieur glossy’s? Design verantwoord, serieus en strak. Toch mis ik soms de lekkere kookrommel van potten en pannen en nog meer de gezelligheid van stapels kookboeken vol tomatensaus en vette vingers in onze strakke design keukens. Laten we niet vergeten dat de keuken toch primair bedoeld is om te koken en eten te bereiden. We willen steeds weer de nieuwste en technische design snufjes voor onze keukens. Koken met apps (zoals het mobiel bedienen op afstand van keukenapparatuur) is al niet meer weg te denken. Vandaar mijn top 10 inclusief bonus van hilarische gadgets met een dikke knipoog. Want kom op, we willen toch ook nog steeds fun hebben tijdens het bereiden van onze culinaire hoogstandjes? Succes verzekerd inclusief een dikke vette smile.

 

 

Mijn Top 10 keuken gadgets

 

1.Nooit meer overkokende pannen op het vuur met deze rode of witte kookmannetjes (set van 2) van Monkey Business. Hang zo’n leuk Lid Sid mannetje over de rand van je pan en doe dan de deksel erop. Hierdoor kan gemakkelijk stoom worden afgeblazen want je deksel blijft op een kiertje. Zo kookt je pasta of rijst nooit meer over. Heel fijn!

 

 

Lid_sid_kookmannetjes

Column Stek: Tasty Keukengadgets Kookmannetjes Monkey Business

 

 

2. Nog zo’n leuke handige kookgadget: een siliconen deksel met stoomschip voor op je pan. Door de drie open schoorstenen kan de stoom verdwijnen en kun je dus zonder problemen je eten warmhouden voor manlief wiens vergadering weer eens uitliep, zonder dat het een kleffe boel wordt.

 

 

fred_stoomschip_deksel

Column Stek: Tasty Keukengadgets Fred Stoomschip deksel

 

 

3.Het afgieten van je eten is altijd een beetje tricky. Als je niet uitkijkt dan ligt al je pasta in de gootsteen of erger nog op je nieuwe schoenen. Gelukkig verleden tijd met deze walvis vergiet. Als je de staart van de walvis vasthoudt en het lijfje tegen de pan houdt, is afgieten zonder te knoeien voortaan een eitje.

 

 

 

fred_big_blue_vergiet

Column Stek: Tasty Keukengadgets Fred big blue vergiet

 

 

4.Eten snijden kan nog weleens een bloederige aangelegenheid worden. Tenminste, als je niet uitkijkt. Maar ook wanneer je het snijdt op de Splash snijplank van Mustard. Je keukenblad verandert in een heuse crime scene.Het lijkt net alsof er een plas bloed op je aanrecht ligt en er bloeddruppels van afdruipen. Hilarisch! Voor een dramatisch effect leg je de snijplank dus over de rand van je aanrecht. Maar ook omdat de snijplank zo lekker stabiel ligt en niet kan verschuiven Dit bloeddruppels afdruipende stukje kun je trouwens ook verwijderen, zodat je gewoon een platte snijplank hebt die je ook op andere plaatsen kwijt kunt (veel minder leuk)

 

 

Mustard_splash_snijplank

Column Stek: Tasty Keukengadgets Splash snijplank Mustard

 

 

5.De Pulke kruidenhouder kippenpoot van Ototo Design. Ook briljant. Voorkomt losse kruiden uit je hete saus of soep vissen en gênante momenten tijdens een familiediner met een stuk peterselie of salie tussen je tanden. De kippenbout houdt al je kruiden bij elkaar tijdens het koken en kan zo heerlijk intrekken zodat je soep, saus of stoofschotel een kruidig aroma krijgen.

 

 

pulke_kruidenhouder

Column Stek: Tasty Keukengadgets Pulke kruidenhouder kippenpoot

 

 

6.Een kleine gadget waarop je een videoboodschap kunt achterlaten op je koelkast deur in plaats van een onleesbaar boodschappenlijstje. Eenvoudig te gebruiken en geen software of installatie nodig! Uiteraard niet alleen bedoeld voor boodschappenlijstjes 🙂  Hebben dus!

 

 

digital_video_memo

Column Stek: Tasty Keukengadgets Digital Video Memo

 

 

7.Ben jij ook een echte sushi liefhebber en maak jij jouw sushi het liefst zelf? Met deze Rice Cube maak je niet de standaard gerolde sushi’ s (die toch nooit de strakheid van Japanse chefs evenaren) maar een mooie kubus variant. Zeer gemakkelijk in gebruik. In een handomdraai maak je zo’n mooi blokje. Wil ik!

 

 

rice_cube_sushi_maker

Column Stek: Tasty Keukengadgets Rice Cube sushimaker

 

 

8.Nog een uitstapje naar het verre Oosten: slimme elektronische eetstokjes. Het begon als een één aprilgrap maar onlangs maakte de Chinese zoekmachine Baidu (Chinese Google) bekend deze echt te gaan ontwikkelen. Waarom deze stokjes zo ‘slim’ zijn? Ze detecteren de temperatuur en de kwaliteit van eten, zodat ze jou (op tijd) kunnen waarschuwen voor onveilig voedsel. Niet onhandig dus met rauwe vis. Ook kunnen de eetstokjes de voedingsstoffen, calorieën en ph waarde van producten analyseren. De bevindingen van de sensoren in de stokjes zijn via een app op je smartphone of tablet af te lezen. Op dit moment is er alleen een prototype. Het is nog onbekend wanneer het product op de markt komt en voor welke prijs.

 

 

baidu_smart_sticks

Column Stek: Tasty Keukengadgets Digitale eetstokjes

 

 

9.Met deze kruidenschaar met maar liefst vijf bladen van geslepen roestvrijstaal, worden allerlei kruiden zoals bieslook op een zeer snelle en precieze manier gesneden. Met het bijgeleverde kammetje blijft er niets achter tussen de messen. Geen rondvliegende stukjes kruiden meer!Heel handig!

 

 

kruidenschaar

Column Stek: Tasty Keukengadgets 5 bladen kruidenschaar

 

 

10.Ook zo dol op Smeg apparaten, zoals roze koelkasten of lichtblauwe vaatwassers? Smelt. Helaas geen plaats voor in mijn piepkleine keukentje. Goed nieuws want er zijn nu kleine huishoudelijke apparaten van Smeg te koop. Zoals een waterkoker in allerlei mooie zoete kleurtjes zoals pastelblauw en watergroen. Een uniek design gecombineerd met optimale prestaties. Het apparaat, gemaakt van roestvrijstaal en kunststof, beschikt over een push-pull opening deksel, een 360 graden draaivoet en een uitneembaar rvs. Kalk filter (afwasbaar) Ik wil uiteraard de roze! Volume 1,7 liter.

 

 

Smeg_waterkoker_roze

Column Stek: Tasty Keukengadgets Smeg Waterkoker

 

 

Bonus.

 

11.Met deze pasta timer kun je rustig wachten voor je perfect gekookte pasta. Mr. Al Dente speelt maar liefst drie verschillende melodieën op drie verschillende tijden. Zodra je deze man in het kokende water gooit, start de geïntegreerde thermometer de wekker. Na 7 minuten zingt hij Triumphal Mars uit Aïda. Na 9 minuten zingt hij Chorus of the Hebrew Slaves uit Nabucco. Na 11 minuten zingt hij La Donna è Mobile uit Rigoletto. De melodieën duren 30 seconden en herhalen zich tot 2 minuten. Omdat Al Dente warm is zingt hij de opera tot wel 5 keer. Ben je het operagezang zat? Zet Mr. Al Dente dan onder de kraan, van schrik stopt de operavoorstelling vanzelf.

 

 

pastatimer_al_dente (2)

Column Stek: Tasty Keukengadgets Mr. Al Dente Pastatimer

 

 

 

Have fun 🙂

 

Rosalisa

Sorry, the comment form is closed at this time.